FŰSZERES RÉPAKRÉM

129

Fűszeres, édes, krémes, pikáns.  Lepénykenyérhez, húsgombóchoz, nyári kerti partikra, hidegben melegítőnek, mindenkor.
Ch-diétához reggelire tk. lisztből készült kenyérre kenve ajánlom. Nagyon jól kiváltja az olykor igencsak unalmas szalámi-sajt párost.

Hozzávalók: 35 dkg sárgarépa, 3 evőkanál natúr joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál őrölt római kömény, negyed citrom, 1 csapott tk. csilikrém, 1 mk. fehérborecet, frissen őrölt bors, jó minőségű napraforgóolaj vagy nem túl karakteres, lágy ízű olívaolaj

1. A répákat pucoljuk meg, daraboljuk, majd hosszában vágjuk őket ketté. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, tegyük a sütőbe 220 fokon sülni 20 percet, míg megpuhul, enyhén megpirul.
2. Tegyük a répákat a botmixer táljába, adjuk hozzá a joghurtot és 2 evőkanál napraforgóolajat vagy extra szűz olívaolajat, a fokhagymákat.
3. Pürésítsük krémesre. Ízesítsük a fahéjjal, csilivel, római köménnyel és pár csepp citromlével, mokkáskanál fehérborecettel.

Forrás: dolcevitablog.hu

- Hirdetés -