GEAC sikerek a Budapest Open, Schulek Ágoston Emlékversenyen

105

A június 8-9-én rendezték a Budapest Opent, amelyre tizenkét ország atlétája jelezte indulási szándékát. Az EAP (Europe Athlétisme Promotion) sorozat részét képező verseny fővédnöke, Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt. Ebben a mezőnyben megtalálhattuk a Gödöllői EAC versenyzőit is, akik szép eredményeket és új egyéni csúcsokat is elértek az Ikarus BSE pályáján rendezett versenyen.

Női 200 méteren nem volt gyorsabb versenyző Nádházy Evelinnél, aki kiváló új egyéni csúcsával – 23.99 mp – nyerte a számot.  Evelin vasárnap már 400 méter gáton állt rajthoz, ahol a második helyet szerezte meg a Szuper Ligában 59.47 másodpercet futva. A női magasugrás nagyon izgalmas küzdelmet hozott, amit a gödöllői színekben versenyző, az U23-as EB-re készülő Renner Luca (fotón) 179 centiméteres bíztató idei legjobb eredményével nyert meg.  Az ifjúsági korú Dobránszky Laura a felnőtt női 100 méter gát nemzetközi mezőnyében repesztett új egyéni csúcsot (14.63 mp), amivel bekerült a döntőbe és a 7. helyet szerezte meg. A „szokásos” rúdugró siker sem maradt el, Simonváros Zille a Serdülő Liga küzdelmeit nyerte 341 centiméteres egyéni csúcsával, amellyel vezeti az idei korosztályos ranglistát. Kiemelendő az újonc Kriszt Sarolta 100 méteres futása a serdülő mezőnyben, akinek 12.93 másodperces ideje nagyon bíztató eredmény.

A férfiak 200 méteres távon rendezett versenyén Bézsenyi Gergely az ötödik helyet szerezte meg a rangos nemzetközi mezőnyben, 21.78 másodperces idejével. Pápai Márton ezúttal 400 méteren ért el jobb eredményt, az éppen csak 50 másodpercen kívüli futása (50.06) a negyedik helyhez volt elég. 400 méternél maradva az Ifjúsági Ligában, egyben Majercsik Mihály Emlékversenyen induló Kaposi Márton új egyéni csúcsot ért el, ami most már 52.99 és ez a hetedik helyet jelentette Marci számára.

A versenyzők edzői: Karakas Józsefné, Körmendy Katalin, Szörényi István, Kovács Zoltán, Kovács Gábor.   

- Hirdetés -