Győzelem curlingben, jól nyitottak a „magyaros” jégkorongcsapatok

157

A hivatalos megnyitót követően ma megkezdődtek a küzdelmek Lausanne-ban, a III. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok első versenynapján. A magyar fiatalok alpesi síben, 3×3-as jégkorongban és curlingben voltak érdekeltek.

Kezdésként alpesi sízőink adhattak számot tudásukról: számukra szuperóriás-műlesiklásban rendezték az első futamokat. Délelőtt a lányok mezőnyében Tóth Zita 40-es rajtszáma ellenére kiváló futamot teljesített, végig magabiztosan versenyzett, végül pedig a 16. helyet szerezte meg a népes, csaknem 60 fős mezőnyben. A győzelmet a hazaiak sízője, Amelie Klopfenstein zsebelte be a francia Mcfarlane előtt, a magyar származású, de izraeli színekben versenyző Szöllős Noa harmadikként zárt.

A fiúk délutáni futamában svéd győzelem született Adam Hofstedt révén. Trunk Tamás sikerrel teljesítette a pályát, végül 54. lett. Két versenyzőnk eredménye beleszámít az alpesi összetettbe is, melynek második számára, a szlalomra holnap kerül sor.

3×3-as jégkorongban különleges, nemzetközi csapatokból összeállított tornát rendeznek Lausanne-ban, ennek a lebonyolítási rendszeréről bővebben itt írtunk. A fiúknál mind a négy magyar fiatal győztes keret tagja lehetett az első mérkőzésen: a Hegedüs Leventével felálló zöld együttes 10-5-re győzte le a sárgákat, Ivády Milán és a barnák 13-11-re diadalmaskodtak a feketék ellen, a narancsmezes Weidemann Márk és társai 8-6-ra nyertek a pirosak ellen, a Szalay Boldizsárt is soraiban tudó szürke csapat pedig szoros csatában, 9-8-ra kerekedett felül a kékeken.

5 női versenyzőnk számára már vegyesen alakult a kép. Szabó Fruzsina és a zöldek az este folyamán 12-4-es vereséget szenvedtek a sárgáktól, Márton Luca viszont fontos gólokkal járult hozzá csapata, a feketék 7-6-os sikeréhez. Véghelyi Dóra és a narancsszínű csapat 6-4-re győzött a pirosak ellen, a szürke-kék mérkőzésen pedig két magyar nézett farkasszemet egymással, végül Metzler Regina és a kékek diadalmaskodtak Gengeliczky Dorottya és a szürkék felett (9-7). A hokisok számára holnap sem lesz megállás, ugyanis folytatódik majd a csoportkör, ahonnan a legjobb 4 együttes kerül az elődöntőbe.

Curlingben a vegyes csapatok szálltak először jégre, a magyar válogatott pedig sikerrel vette az első akadályt. A Joó Linda, Nagy Laura, Szarvas Kristóf és Tatár Lőrinc Sebestyén összeállítású gárda 6-2-re győzte le a dán nemzeti négyest. A mieink a 3-0-s második játékrészt követően végig kezükben tartották a mérkőzést. A magyar csapat így a 2. helyről várja a folytatást, ahonnan az első 2 helyezett jut tovább a negyeddöntőbe. Sportolóink holnap a szintén győzelemmel kezdő házigazda, Svájc ellen küzdhetnek meg.

Az első versenynap galériája folyamatosan frissül, itt érhető el.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -