Győződj meg, hogy a tested mozgásra kész! – Frissült a NOB sérülésmegelőző appja

104

A sérülések a sport minden szintjén jelen vannak. Egy sportoló számára sérültnek lenni a lehető legrosszabb dolog, ami történhet. Jó hír azonban, hogy a sérülések megelőzhetőek, ebben pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) applikációja is segíteni tud.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a 2014-es nanjingi ifjúsági olimpiai játékokra fejlesztette ki a Get Set – Train Smarter névre keresztelt mobiltelefonos applikációját, melynek fő célja a sérülések megelőzése. Az app kidolgozásában számos nemzetközi sportszövetség és az Oslo Sports Trauma Research Center segédkezett. A program a közelmúltban frissült, így a kezdeti 30 helyett már 55 sportágban (téli és nyári sportok vegyesen) kínálnak edzés és prevenciós módszereket.

A célcsoportba nem csak az élsportolók tartoznak bele, hanem mindenki, aki elkötelezett a sportolás iránt. A gyakorlatok gondosan lettek kiválogatva annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb, tudományos alapokon nyugvó sportágspecifikus feladatokat kínálják a felhasználóknak. Minden gyakorlatot videókon keresztült mutatnak be, melyben egyszerű instrukciókon keresztül segítik a helyes végrehajtást. A feladatokat csoportosították nehézségi szint szerint is.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -