Hazaérkezett Lausanne-ból a magyarok második turnusa is

164

Csütörtök délután landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a III. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon résztvevő Magyar Csapat második turnusa. Összesen 23 magyar fiatal képviselte  a magyar színeket a svájci multisport-eseményen, ahol három sportágban összesen hat érmet nyertek.

Az ifjúsági olimpia szerda este a záróceremóniával ért véget, a delegációk csütörtök délelőtt indultak útra, a magyarok kora délután meg is érkeztek Budapestre.

A 2020-as lausanne-i ifjúsági játékok sajátossága volt, hogy a versenyeket két hullámban bonyolították le – először az ifjúsági olimpiák történetében –, ennek megfelelően a versenyzőket is két turnusban szállásolták el. A magyar csapat első fele január 16-án tért haza.

A curlinges Nagy Laura mellett a jégkorongozó Hegedüs Levente nyert aranyérmet vegyes csapatban, utóbbi megszerezve ezzel Magyarország első aranyérmét téli ifjúsági olimpiai játékokon. Márton Luca Emese szintén jégkorongban szerzett ezüstöt, ugyancsak vegyes csapatban. Kiegészítve az éremskálát, a jégkorongozó Metzler Regina és Ivády Milán vegyes csapataikkal szerezték meg a harmadik helyet, míg Schermann Regina szintúgy vegyes nemzeti csapattal lett bronzérmes műkorcsolyában.

A következő, 4. nyári ifi olimpiát 2022-ben Afrikában, Dakarban, a 2024-es télit Dél-Koreában, Kangvonban rendezik.

A magyar, lausanne-i dicsőségtábla itt megtekinthető.

A magyar sportolók összes lausanne-i eredménye itt megtalálható.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -