Helyzetjelentés Párizsból

156

A 2024-es játékok új logójának bemutatása csak az első lépés volt a párizsi olimpia arculatának kialakításában. A szervezőbizottság a napokban a francia fővárosban találkozott partnereivel, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság társaságában.

A találkozón mindkét nemzetközi szervezet fontos újdonságokról értesülhetett a szervezőktől. Tony Estanguet és csapata a végrehajtási tervek mindegyikét el tudta indítani, valamint bemutatta a „Terre de Jeux 2024” projektet is. Az ehhez csatlakozó 500 város és régió szervesen bekapcsolódhat majd az ötkarikás programokba, 416 település pedig akár edzőközpont is lehet 2024-ben. A projekt 3 kulcsszava: ünneplés, örökség, elköteleződés.

A francia vállalatok és civil szervezetek szintén szorosabb együttműködésbe fogtak a szervezőbizottsággal. A házigazdák a WWF-el (Természetvédelmi Világalap) is szövetségi megállapodást írtak alá: céljuk a játékok ökológiai hatásának felmérése és a lehető legkörnyezetbarátabb olimpia létrehozása.

Az olimpiai falu kialakítása szintén napirendre került. A projekt az elmondottak szerint remekül halad, a kitűzött mérföldkövek mindegyikét sikerült teljesíteni. Szóba került még az esemény arculata is: az új logó fogadtatása például kifejezetten pozitív volt Franciaországban.

„A 2024-es párizsi olimpia szervezőbizottsága Tony Estanguet vezetésével komoly munkát fektetett az előkészületekbe az utóbbi 5 hónapban” – mondta a NOB párizsi koordinációs bizottságának elnöke, Pierre-Olivier Beckers-Vieujant. „Legyen szó a helyszínekről vagy az olimpiai zászló átvételéről a tokiói záróünnepségen, a szervezők Franciaország legjobb arcát igyekeznek majd megmutatni egy látványos játékok keretében.”

A következő partneri találkozóra 2020 márciusában kerülhet sor, a párizsi olimpiát 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezik.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -