Hibátlanul lett csoportgyőztes a futsalválogatott

130

Férfi futsalválogatottunk harmadik mérkőzését is megnyerte a litvániai Eb-selejtező tornán: 4-1-re diadalmaskodott a házigazdák ellen, így jövőre a csoportküzdelmekben folytatja szereplését a sorozatban.

A magyar és a litván válogatott egyaránt két-két győzelemmel állt a csoportban az utolsó játéknap előtt, az egymás elleni összecsapás tétje az első hely, és a csoportkörbe történő közvetlen kvalifikáció volt (a második helyezett pótselejtezőn juthat el jövő évi csoportkörbe). Turzó József csapata 7-2-re győzte le az északíreket és 3-0-ra a törököket, míg Litvánia a törökök elleni 3-2-es sikerrel kezdett, majd 4-1-re diadalmaskodott Észak-Írország ellen. Ennek megfelelően a mieink álltak a csoport élén az utolsó mérkőzés előtt, és már egy döntetlen is első helyet jelentett volna.

Válogatottunk 13 játékossal készült a mérkőzésre, Komáromi Péter ugyanis a törökök ellen bokasérülést szenvedett, és nem lehetett ott a pályán.

Már az első percben nyomatékosítottuk, hogy a győzelem a célunk, 47 másodperccel a kezdés után Dávid Richárd találatával megszereztük a vezetést (0-1). Fölényben játszott a magyar válogatott, de az 5. percben a hazaiak egy ártalmatlannak tűnő szituációban büntetőhöz jutottak, így akár egyenlíthettek volna, ám Sásdi Bálint védte a hatméterest. A 7. percben Dróth Zoltán góljával megdupláztuk az előnyünket (0-2), helyzeteink voltak a harmadik gólhoz is, de a 14. perc elején a hazaiak Zagurskas révén szépítettek (1-2). Dróth egy percen belül lehűtötte a kedélyeket egy pontos lövéssel (1-3), és ezt követően is a mieink játszottak veszélyesebben, de a szünetig nem változott az eredmény.

A második félidőt is végig uralta a magyar csapat, nemcsak magabiztosan őriztük az előnyt, hanem meg is toldottuk azt, a hajrához közeledve Rábl János alakította ki a 4-1-es állást. A litvánok ezután támadásban öt a négy elleni játékra váltottak, de nem tudták feltörni a védekezésünket, semmi sem veszélyeztette a magyar győzelmet. Az eredmény a mérkőzés végéig nem változott, a magyar válogatott három győzelemmel, 9 ponttal végzett a négyes élén.

Csoportgyőzelmével a magyar válogatott bejutott az Európa-bajnoki selejtező sorozat legjobb 32 csapata közé. A mieink legközelebb jövő évben lépnek pályára tétmérkőzésen, ebben a szakaszban négyes csoportokban, oda-visszavágós mérkőzésekkel zajlik tovább a selejtező sorozat, és a nyolc csoport első helyezettje, valamint hét csoportmásodik jut ki a 2022-es hollandiai Európa-bajnokságra.

– A rangjához méltó, nagyon feszült mérkőzést játszottunk. Örülök, hogy elbírtuk az esélyesség terhét, nagyot küzdöttünk ebben a három napban, büszke vagyok a fiúkra. A keret tagjai végig partnerek voltak a munkában, és a mai napon is betartották, amit kértünk tőlük. Elégedettek lehetünk a tornán nyújtott teljesítménnyel, de természetesen a célunk az, hogy a mostani tapasztalatok felhasználásával tovább javítsunk a játékunkon – nyilatkozta a mérkőzés után Turzó József.

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -