Honvéd: végre megműtötték a fiatal középpályás térdét

25

Sikeres operáción esett át Banó-Szabó Bence, a Budapest Honvéd NB I-es csapatának 20 esztendős labdarúgója – számolt be róla a kispesti klub hivatalos honlapja.

Mint ismert, a Kecskemétről származó középpályásnak márciusban – alig két hónappal azután, hogy szerződést hosszabbított a Honvéddal – elszakadt a keresztszalagja.

Banó-Szabó eredetileg márciusban feküdt volna kés alá, ám a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a beavatkozást.

A honvedfc.hu tájékoztatása szerint a korosztályos válogatott futballistát szerdán Székesfehérváron megműtötte Dr. Abkarovits Géza.

„Sikeres volt a műtét. Egyelőre azért még komoly fájdalmaim vannak, kapok fájdalomcsillapítót, az első két nap fájdalmasabb, ez normális ilyenkor – mondta a kispestiek honlapjának Banó-Szabó Bence. – Reggel volt a műtét, aztán visszatoltak a szobámba, pihentem, illetve a családtagjaimmal, szeretteimmel beszéltem. A koronavírus miatt nem fogadhatok látogatókat, de a barátnőm eljött Székesfehérvárra, és küldött be nekem egy kis csomagot, nagyon jólesett.”

„Ha minden igaz, akkor hétvégén mehetek haza, és utána szépen lassan, fokozatosan jöhet a rehabilitáció. Pozitívan látom a helyzetet, örülök, hogy túlvagyok a műtéten. Figyelem majd a meccseinket, nagyon szurkolok a srácoknak, remélem, a Magyar Kupában és a bajnokságban is jól teljesítünk majd!” – tette hozzá a 15 éves kora óta a Honvédban szerepelő játékos.

Egyelőre nem tudni, Banó-Szabó mikor térhet vissza, várhatóan féléves kihagyás vár rá. A mostani idényben tizennyolc NB I-es és öt Magyar Kupa-mérkőzésen, valamint négyszer az Európa-liga selejtezőjében lépett pályára, mindhárom sorozatban egy-egy gólt szerzett.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -