Juve: veszélyben Sarri állása, Allegrit visszahívnák?

148

Olasz sajtóértesülések szerint a Juventus labdarúgócsapatának vezetősége edzőváltáson töri a fejét.

Hétfőn a La Repubblica arról írt, hogy a Juventus vezetőségében tevékenykedő több szakember sincs megelégedve Maurizio Sarri eddigi munkájával – mint ismert, a Juve 23 fordulót követően csak a második helyen áll az olasz élvonalban, az Antonio Conte vezette Inter jobb gólkülönbségével megelőzi a torinói gárdát.

A lap megjegyzi: a Juventusnál azért döntöttek a nyáron Sarri kinevezése mellett, mert támadóbb, szórakoztatóbb játékot és eredményesebb BL-szereplést reméltek az érkezésével, ám nagyon úgy fest, hogy a 61 éves tréner nem tudja megvalósítani az elképzeléseit a klubnál – mindemellett az az eredményesség sincs meg, ami Massimiliano Allegri idejében jellemezte a csapatot.

A La Repubblica szerint magát Andrea Agnelli elnököt sem győzte meg Sarri eddigi teljesítménye, s a korábban említett csoportnak az a terve, hogy meggyőzze Allegrit, térjen vissza az együttes élére. Az olasz vezetőedző pihenőt tart, erre az idényre nem vállalt munkát. A Juventus tavaly májusban felbontotta Allegri 2020 nyaráig érvényes a szerződését, de még mindig fizeti a járandóságát – így azt lehet mondhatni, hogy a szakember jelenleg is „szerződésben áll” a klubbal.

Noha az olasz napilap arról nem ír, hogy a Juve meddig tervezne Allegrivel, vélhetően nem hosszú távú megállapodásról lenne szó. A Football Italia angol sajtóértesülésekre hivatkozva ugyanis már arról cikkez, hogy Agnelli elnök kiszemeltje a kispadra a jelenleg a Manchester Cityt irányító Pep Guardiola, akivel egyébként 2019 nyarán többször is szóba hozták a Juventust, ám a torinói klub vezetőinek akkor Sarrira esett a választásuk.

Guardiolának 2021 nyaráig van érvényes szerződése az angol gigásszal, de nem elképzelhetetlen, hogy már a 2019–2020-as idény végén távozik a Citytől.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -