Kazincbarcikai kapus és budaörsi középpályás tűnt ki az NB II őszi szezonjából

152

A mezőnyjátékosoknál 19 éves csatár is a kiemelkedő labdarúgók között volt az ősszel; Bognár István és az MTK több szempontból is legjobbak közé tartozott; tiszakécskei kapus védte ki a legtöbb lövést mérkőzésenként; a megnyert párharcokban a váciak középpályása áll az első helyen – a Merkantil Bank Liga statisztikái közül válogattunk.

KAPUSOK

Kapusposzton a számok alapján Fila Károly, a Kazincbarcika játékosa volt a Merkantil Bank Liga legjobban teljesítő labdarúgója az őszi szezonban, átlagos InStat-indexe 260 volt.

A második helyen egy hajszállal lemaradva a budafoki Póser Dániel (259), míg a harmadik helyen a csákvári Markek Tamás (253) áll.

Rusák Edvárd (Gyirmót) hozta le a legtöbb találkozót kapott gól nélkül, szám szerint 10-et. Jova Leventének (Nyíregyháza) és Horváth Tamásnak (Győri ETO FC) 7–7 alkalommal nem tudtak betalálni az ellenfelek.

Az OTP Bank Liga legtöbb védését bemutató Pogacsics Krisztián mindössze 6 tizeddel (5,6) hozott jobb átlagot, mint a másodosztályban szereplő Molnár Márk. A második helyen pedig szintén 4,6-os átlaggal áll Kosicky az NB I-ben.

A legtöbb vizsgált területen a legfiatalabb kapus teljesített a legjobban a dobogósok közül: Fila Károly 24, Rusák Edvárd 25, míg Molnár Márk 21 éves.

MEZŐNYJÁTÉKOSOK

A mezőnyjátékosoknál Nándor Tamás a legfiatalabb, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott az ősszel: a 19 éves csákvári labdarúgóé a 3. legjobb InStat-index, ő átlagosan 263 pontot kapott meccsenként. A legnagyobb szám Zsidai László (Budaörs, 272), a második pedig Bognár István (MTK, 265) neve mellett szerepel.

Ami a passzpontosságot illeti, Khiesz Kornél (Budafok) 80%-ban adott jó labdát meccsenként, ez nála átlagban 72 pontos átadást jelent. A második legjobban passzoló játékos a statisztika alapján a 22 éves Szilágyi Zoltán (Vasas) volt 61 pontos passzal és 88%-os pontossággal mérkőzéseként. A dobogó harmadik fokára Villám Balázs (Gyirmót) került, az ő számai: 58 pontos passz/mérkőzés, 79%-os pontosság.

A kulcspasszokat tekintve már máshogy áll az élmezőny: találkozónként négy kulcspasszal (57%-os pontossággal) segítette a listavezető MTK-t Bognár István. Ugyanezek az adatoka 22 éves Katona Máténál (MTK) 2 és 67%, míg Szatmári Lórándnál (Vasas) 2 és 40%.

CSAPATOK

Az InStat a csapatokat is elemezte: MTK –  Gyirmót – ETO, e három együttesnek a legmagasabb az átlagos InStat-indexe (241 – 234 – 233) a Merkantil Bank Liga őszi szezonjában – annak ellenére, hogy az ETO a másodosztályú bajnokság dobogójára sem ért fel a téli szünet előtt.

A meccsenkénti gólátlaga szintén az MTK-nak a legjobb (2,4). A Vasas labdarúgói átlagosan 1,95-szer, a budafokiak 1,75-ször találtak be egy találkozón.

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -