Két győzelem, két vereség Porecben

135

Férfi U19-es futsalválogatottunk szombattól keddig egy ötcsapatos nemzetközi tornán vett részt a horvátországi Porecben.

A Frank Tamás vezette együttes 2021 elején játssza U19-es Eb-selejtező mérkőzéseit, így a csapat idei éve a felkészülésről szól majd. Ennek első állomásaként múlt héten Horvátországba utazott a válogatott egy ötcsapatos nemzetközi tornára. A mieink jól kezdték a viadalt, első mérkőzésükön a négy gólig jutó Szalmás Zoltán vezérletével 3-3-as félidőt követően 5-3-ra legyőzték a belga válogatottat. A második játéknapon hasonló volt a forgatókönyv, csak ellenkező előjellel: 3-0-s vezetés, majd 3-3-as félidő után 5-3-as vereséget szenvedtünk a franciáktól.

A harmadik játéknapon nem volt esélyünk a pontszerzésre, 4-0-ra maradtunk alul a szlovénok ellen, míg az utolsó meccsünkön, kedden a törökök ellen lépett pályára a válogatott. A mieink 3-2-es győzelmükkel keretbe zárták a tornát, és így ötven százalékos mérleggel utazhattak haza.

– Elsősorban azért jók ezek a tornák, mert lehetőséget adnak a nemzetközi tapasztalatszerzésre, a nemzetközi szint ugyanis már az utánpótlásban is egészen más, mint amihez a klubjaikban hozzászoktak a játékosok. Ebből a szempontból tökéletesen megfelelő volt számunkra a torna, azzal együtt, hogy a négy nap alatt lejátszott négy mérkőzés talán már túlzottan is nagy terhelést jelentett a kerettagoknak. Hullámzó volt a teljesítményünk, az egyes meccseken belül is voltak nagyon jó és gyengébb periódusaink, de ez természetes velejárója az utánpótlásfocinak. A szlovénok elleni meccs jelentette a holtpontot, itt jött ki a legjobban a fáradtság a csapaton, a többi mérkőzéssel összességében elégedettek lehetünk, a mutatott teljesítmény és az eredményesség tekintetében sem vallottunk szégyent – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Frank Tamás a torna után.

A magyar válogatott mérkőzései:


Magyarország-Belgium 5-3 (3-3)

Gólszerzők: Szalmás (4), Vatamaniuc-Bartha

Franciaország-Magyarország 5-3 (3-3)
Gólszerzők: Szalmás (2), Dorogi

Szlovénia-Magyarország 4-0 (2-0)

Magyarország-Törökország 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Szabó, Gerencsér (2)


A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Nyerges András (Cső-Montage)
Magyar Kristóf (Baráti Futsal CSE)

Mezőnyjátékosok:

Szalmás Zoltán (TF)
Lipl Noel (TF)
Kardos olivér (Kincsem Lovaspark SE)
Papp Zsombor (Haladás VSE)
Kovács Máté (Haladás VSE)
Vatamaniuc-Bartha Dávid (Haladás VSE)
Németh Benjamin (Haladás VSE)
Gerencsér Antal (Haladás VSE)
Szatmári Ákos (MVFC)
Schiszler Bertalan (Rubeola)
Szabó Zalán (Dunaújváros)
Dorogi Benjamin (Dunaújváros)

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -