Íncsiklandó kávékülönlegességeket készíthetsz egyszerűen, percek alatt otthon is. Próbáld ki receptjeinket, és élvezd a forró kávé kényeztetését.
A kávé mindenki számára mást jelent. Egyesek el sem tudják indítani a napot a reggeli üzemanyag nélkül, mások inkább az íze miatt isszák. Abban azonban mindenki egyetért, hogy egy bögre, gőzölgő kávé maga a megtestesült kényeztetés.
Az instant kávé 100%-ban valódi kávébabból – Arabica és/vagy Robusta fajtákból – készül. A különbség az otthon főzött kávéhoz képest pusztán annyi, hogy az instant kávét már előre lefőzték, majd kiszárították.
Az instant kávé színtiszta kávé, amely a magas nyomású technológiának köszönhetően kiváló minőségű.
Bécsi kávé – Igazi kávéházi klasszikus
Hozzávalók
100 g étcsokoládé
4 ek tejszín
4 ek tej
500 ml erős kávé
tejszínhab
fahéj vagy kakaó a díszítéshez
- A csokoládét serpenyőben óvatosan olvaszd fel, majd keverd össze a tejszín és tej keverékével.
- Lassan öntsd hozzá a forró kávét, és keverd habosra.
- Tálaláskor tegyél tejszínhabot a tetejére és szórd meg egy kis kakaóval vagy fahéjjal.
Narancsos kávé
Hozzávalók
4 ek narancslé
1 narancs reszelt héja
500 ml erős kávé
A narancslét, a reszelt narancshéjat és a kávét egy edényben főzd össze, majd szűrés után tálald.
Chilis kávé
Sokan nem tudják, de a chili nemcsak a csokinak áll jól, hanem kávéban is fantasztikus. Különleges íze mellett még intenzívebben átmelegít, mint egy „sima” forró kávé.
- Ha őrölt kávéból főzöd a kávét, egy csipet chilit tegyél a kávéfőzőbe a darált kávéval keverve, és úgy főzd le.
- Ha Nescafét használsz, a kávéba tegyél egy kevés darált chilit, és forrázd le vízzel.
Forrás: igyteljesazelet.hu