Ligue 1: akkorát ünnepeltek a Lyon ultrái, hogy lebénult a VAR

103

A Lyon hazai pályán 2–1-re legyőzte a Nice-t a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 14. fordulójának szombati játéknapján, és feljebb kapaszkodott a tabellán. A meccs tartogatott egy furcsa közjátékot is, emiatt negyedórát csúszott a kezdés a második félidőben.

Történt, hogy az egyik lyoni ultracsoport, a Lyon 1950 akkora ünneplést csapott megalapítása 10. évfordulója alkalmából a szünetben, hogy a tűzijátéktól keletkezett füst elborította a játékteret. A mérkőzés ellenőre mintegy negyedórán át nem engedélyezte az újrakezdést, mondván, a füst egyfelől veszélyes a játékosok egészségére, másrészt használhatatlanná teszi a videoasszisztens működését.

Ami azt illeti, a lyoniak jól jártak a várakozással, hiszen miután oszlott a füst, a 49. percben a VAR segített érvényteleníteni a nizzai Kasper Dolberg első gólját…

Ami az addig történteket illeti, szinte minden illett az ünnepi hangulathoz, hiszen az OL a sérült Memphis Depay nélkül is jól is kezdett: Jeff Reine-Adélaïde első lyoni bajnoki góljával és Moussa Dembélé büntetőjével gyorsan kétgólos előnyt szerzett.

Fernando Marcal kiállítása nyomán ugyan homokszem került gépezetbe, ami a 34 százalékos labdabirtoklási mutatón meg is látszott, ám a fordulás után a nizzaiak csak szépítésre tudták kihasználni az emberfórt Dolberg révén. A végjátékra aztán, Patrick Burner kiállítása következtében, ők is megfogyatkoztak.

FRANCIA LIGUE 1
14. FORDULÓ
Szombati mérkőzések
Lyon–Nice 2–1 
(Reine-Adélaïde 10., Moussa Dembélé 28. – 11-esből, ill. Dolberg 78.)
20.00: 
Amiens–Strasbourg
20.00: Angers–Nimes
20.00: Brest–Nantes (Tv: Digi Sport2)
20.00: Dijon–Rennes (Tv: Digi Sport3)
20.00: Metz–Reims

Vasárnap
15.00: Bordeaux–Monaco (Tv: Digi Sport1)
17.00: Saint-Étienne–Montpellier (Tv: Digi Sport3)
21.00: Toulouse–Olympique Marseille (Tv: Digi Sport2)
Pénteken játszották
PSG–Lille 2–0 (Icardi 17., Di María 31.)

forrás: nso.hu

- Hirdetés -