Liverpool: „aprópénzért” érkezhet januárban a Salzburg támadója

160

Brit lapértesülések szerint a Liverpool 9 millió euró körüli összegért már a januári átigazolási időszakban szerződtetheti a Red Bull Salzburgban szereplő japán támadót, Minamino Takumit.

A Times értesülése szerint Minamino Takumi szerződésében szerepel egy kivásárlási záradék: a Salzburg nagyjából 9 millió euró körüli összegért köteles elengedni a 24 éves japán szélsőt.

A lap szerint ezt az összeget Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere nemcsak hogy hajlandó lenne kifizetni érte, hanem kimondottan passzolna is a korábban már tervezett átigazolási stratégiába. A 2018. januári és nyári átigazolási időszakban ugyanis nagybevásárlást csapott a klub: előbb 75 millió euróért megvette Virgil van Dijkot a Southamptontól, majd a nyáron 72.5 millió euróért a brazil kapust, Alissont a Romától.

Ezek után viszont a Liverpool már kimondottan olcsó játékosok megszerzésére törekszik, ráadásul Minamino mellett szól két extra tényező is: egyrészt a klub a jövőben Ázsiában, a Távol-Keleten is terjeszkedni szeretne, s a japán szélső tökéletes választás lenne a nyitáshoz – írja a Mirror.

Másrészt Minamino futballistaként sem rossz: ebben az idényben 22 tétmeccset játszott a Salzburgban, s 9 gólja mellett 11 asszisztot is beletett a közösbe, s a brit lapok úgy látják, megfelelő alternatívát jelenthet Roberto Firmino kiválása esetén.

A Guardian ugyanakkor arról is beszámolt, hogy a felek előrehaladott tárgyalásokban állnak, a japán öt évre szóló szerződést kaphat a Mersey-parti gárdától, amelyhez januárban csatlakozhat. S köszönhetően a fent említett kivásárlási záradéknak, meglehetősen olcsón, – a Liverpool Echo megfogalmazásában – „aprópénzért” válthat csapatot.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -