Magabiztos a tokiói vezérigazgató a megrendezést illetően

12

Toshirō Mutō, a tokiói olimpia, a Tokyo 2020 vezérigazgatója teljes vállszélességgel kiáll a Nemzetközi Olimpiai Bizottság koordinációs bizottságának elnöke, John Coates, valamint az ő nyilatkozata mellett, miszerint a következő nyári olimpiai játékokat meg fogják rendezni, „Covid ide vagy oda”.

John Coates nyilatkozata ide kattintva olvasható.

„Teljes egészében egy véleményen vagyunk, Coates kommentjei azon az előfeltételen alapulnak, hogy hibátlan Covid-19 ellenes intézkedéseket eszközölnek a következő évi ötkarikás játékokon” – mondta Toshirō Mutō.

Mutō a japán fővárosban állt ki a média, illetve 250 virtuális résztvevő elé egy 90 perces sajtótájékoztatón a keddi Tokyo 2020 vezetőségi ülést követően. A vezetőség a koordinációs bizottság, Coates-szal és a NOB-bal szeptember 24-25-e között tartandó ülése előtt tanácskozott.

A megbeszélésen a játékok egyszerűsítése, valamint a Covid-19 elleni intézkedések kapták a fő szerepet amellett, hogy a sportolókat is tájékoztatják a lehetséges ellenintézkedésekről a játékokat megelőző időszakban, valamint megérkezésük során.

Mutō arra is kitért, hogy a koordinációs bizottsággal való folyamatos párbeszéd már több mint 200 egyszerűsítéssel kapcsolatos javaslatra terjed ki, amelyeket fontossági szempontok alapján csoportosítanak, így jelenleg 50-60 tételt vitatnak meg.

A sportvezető arra is reflektált, hogy az egyszerűsítést érdemes pozitív szemüvegen keresztül vizsgálni, hiszen az tovább erősíti a NOB Agenda 2020 reformprogramjában lefektetett irányvonalat.

A tokiói olimpia önkénteseinek egységes öltözete.

Az önkénteseket illetően a 80 000 jelentkező több mint 80%-a továbbra is szeretne részt venni az olimpián, míg a maradék kevesebb mint 20% többsége még fontolgatja a részvételt, csak nagyon kevesen mondták le, ez pedig nagyon bátorító üzenet a tokiói olimpiai projekt vezérigazgatója szemében.

A halasztásból fakadó többletköltségekre vonatkozóan a Japán Nemzeti Bank korábbi vezérigazgató-helyettese elmondta, még túl korai pontos összegről beszélni, annak felmérése folyamatban van.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -