Magabiztos sikerrel kezdtük az Eb-selejtező tornát

144

Férfi futsalválogatottunk magabiztos, ötgólos győzelmet aratott az északírek elleni Eb-selejtezőn a Jonava Arénában. Folytatás csütörtökön, Törökország ellen.

A magyar válogatott nem titkoltan azzal a céllal utazott el Litvániába, hogy megnyerje Eb-selejtező csoportját, és ezzel kvalifikálja magát a jövőre kezdődő Eb-selejtező csoportkörbe. A papírforma alapján a mieink a legkönnyebb ellenféllel szemben kezdték meg a tornát, az északírek ugyanis csupán néhány éve indították el válogatottjukat, amelynek a szerdai volt története első tétmérkőzése. A mieinknél Komáromi Péter eltiltás miatt nem léphetett pályára a mérkőzésen, Pál Patrik viszont felépült bokasérüléséből, és ott volt a csapatban.

A magyar válogatott a várakozásoknak megfelelően a meccs elejétől kezdve dominálni tudott, az északírek ritkn jutottak el a kapunk közelébe, nem tudták megjátszani centerüket, stabil volt a védekezésünk. Többnyire az északírek térfelén zajlott a játék, és bár ellenfelünk lelkesen és keményen védekezett, 4 perc után megszereztük a vezetést: Horváth Norbert tette középre a labdát, Siska Gergő és a menteni igyekvő Glenholmes közös erővel a hálóba továbbítottak (1-0). A 8. percben Nagy Imre távoli lövésével dupláztuk meg az előnyt, majd egy percen belül Rábl János és  Pál Patrik is feliratkozott a gólszerzők közé (4-0).

Az északírek nem adták fel, továbbra is lelkesen játszottak, a mieink viszont kissé könnyelműek voltak a félidő második felében, ezért a szünetig nem sikerült újabb gólt szerezni. Ellenfelük viszont betalált, egy szöglet után Taylor volt eredményes (4-1).

A második félidő magyar lehetőségekkel kezdődött, de a koncentráció nem volt megfelelő a befejezéseknél, ezért csak kapufáig jutottunk az első percekben. Az északírek viszont 5 perc után egy kontra végén Millar góljával 4-2-re alakították az állást, Turzó József nem sokkal később időt kért. Pár másodperccel ezután visszaállítottuk a háromgólos különbséget, Vad Ádám passzából Horváth Norbert talált a kapuba (5-2). A folytatásban is előjöttek pontatlanságok támadásban, amikor viszont rendben volt a koncentráció, szép gólokat szereztünk: előbb Nagy Imre átadásából Dávid Richárd passzolt a hálóba (6-2), majd Horváth Norbert villant egyet, és állította be a 7-2-es végeredményt.

A magyar válogatott csütörtökön, magyar idő szerint 15.00 órakor a törökök ellen folytatja szereplését a tornán.

– A győzelemnek örülök, de a játékkal nem voltam elégedett. Kijött a két csapat közti különbség a pályán, ennek ellenére nem játszottunk jól, dekoncentráltak voltunk, ez a két kapott gólban és a két begyűjtött sárga lapban is megmutatkozott. Ez a kettősség a fiúkban is megvan, tudják, mondták már a lefújás után azonnal, hogy ennél jóval többre lesz szükség a csütörtöki, törökök elleni mérkőzésen – értékelt a lefújás után Turzó József.

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -