Man. City: meglepő reakció, Guardiola úgy véli, kudarcot vallott

175

Meglepően őszinte választ adott egy újságírói kérdésre Pep Guardiola. A Manchester City menedzserét arról faggatták, hogy az elmúlt idények sikerei után hogyan éli meg ezt az évadot, kudarcként tekint-e rá, figyelembe véve, hogy csapata a harmadik helyen állva jelentős, 14 pontos hátrányban van a Premier League-ben listavezető Liverpoolhoz képest. A reakcióra talán még a kérdező sem számított.

Riporter: – Korábban említette, hogy két győztes idény után normális a visszaesés. Így akkor el kell fogadnia, hogy ez a kudarc éve? A Liverpool messze van, a kupákban még van miért játszani, de így akkor el kell fogadnia, hogy ez kudarcokkal teli év?
Guardiola:
 – Én mindent elfogadok, barátom. Tényleg mindent. Valójában minden évben érzem, mióta a Barcelonával az első évemben hat kupát nyertem. Az azt követő években kudarcot vallottam. Szóval elfogadom, nincs ezzel gond.

Habár sokszor szemére vetik a szakembernek, hogy csak sztárcsapatokat irányított – a Barcelona mellett a Bayern Münchent és a Manchester Cityt –, azt azonban érdemes megjegyezni, hogy a hatkupás éve óta is begyűjtött 22 trófeát.

forrás: nso.hu

 

- Hirdetés -