Man. City: újra edzésben a Bayern nyári kiszemeltje

139

Ismét edzésbe állt Leroy Sané, a Manchester City német válogatott szélsője, aki több mint öt hónapot kellett, hogy kihagyjon. Korábban a Bayern München vezetősége úgy nyilatkozott, ha Sané visszatér és a térde újra játékra alkalmas lesz, úgy újra felvehetik a kapcsolatot a Cityvel egy esetleges átigazolás ügyében.

A nyár egyik slágertémája volt Leroy Sané esetleges klubváltása. Aztán jött a Liverpool elleni szuperkupa-meccs, a 13. percben pedig kényszerűségből le kellett cserélni a németet. A 24 éves játékost augusztus közepén műtötték meg. A Bayern München pedig ezt követően már nem akart 110-120 millió euró körüli összeget kiadni egy fél évig biztosan harcképtelen futballistáért.

„Egyelőre várunk. Meg kell néznünk, hogy alakul a felépülése. Ha minden rendben megy vele, januárban, vagy februárban az új klubvezetőség biztosan végiggondolja a kérdést” – nyilatkozta az ősz elején a Sports Illustratednek a Bayern azóta már leköszönt elnöke, Uli Hoeness arra a kérdésre, hogy Sané lehet-e még a bajorok játékosa.

Decemberben a Bild készített terjedelmes interjút Karl-Heinz Rummeniggével, a Bayern vezérigazgatójával, s ebben természetesen Sané jövője újfent napirendre került.

„Ha bármit is mondok róla, abból csak baj lesz – hárította el a kérdést, hogy januárban vagy a nyáron valóban új ajánlatot tesznek-e a szélsőért, majd úgy folytatta, amiből azért lehet következtetni a Bayern céljaira: – Egyébként is, bármit mondanék, attól nem menne az ára lejjebb. Egyik sem jó dolog.”

Ősszel arról lehetett olvasni, Pep Guardiola, az angol csapat menedzsere már ki is szemelte Sané utódját a Man. Cityhez, honfitársa, a Real Sociedadban játszó Mikel Oyarzabal személyében.

A bajorok nyári elhivatottságát jól mutatja, hogy Sané meggyőzésére a szintén futballista, s szintén a nagy rivális Schalkénál nevelkedő testvérét, Sidi Sanét is szerződtették volna mellé.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -