Megnyerte a Visegrádi Tornát az U19-es futsalválogatott

147

Frank Tamás csapata a csehek vasárnapi legyőzése után hétfőn a szlovákok ellen is diadalmaskodni tudott Ostravában.

A magyar csapat vasárnap fordulatos meccsen verte 5-4-re a házigazda cseheket, hétfőn pedig a szlovákok ellen zárta szereplését a visegrádi nemzetek tornáján. A mieink első félidei teljesítménye meglehetősen visszafogott volt, a szlovákok ezt kihasználva megszerezték a vezetést, amit a szünetig meg is tartottak.

A fordulás után jelentősen feljavult a mieink játéka, kapuja elé szorítottuk ellenfelünket, és Szalmás Zoltán találatával hamar kiegyenlítettünk. A folytatásban is jobb volt a magyar csapat, egymás után dolgoztuk ki a helyzeteket, miközben a saját kapunk előtt csak elvétve fordult meg ellenfelünk. A hajrához közeledve meghozta gyümölcsét a magyar fölény, egy kijátszott helyzet végén a szlovákok egyik játékosa már csak saját kapujába tudta lőni a labdát (2-1), ezzel alakult ki a végeredmény.

Frank Tamás csapata két győzelemmel zárta a tornát, így az utolsó játéknap eredményétől függetlenül megszerezte az aranyérmet.

– Az első félidőben egész egyszerűen nem voltunk jelen a mérkőzésen, borzasztóan játszottunk, nagyon rossz volt a játékosok hozzáállása – mondta a mérkőzés után Frank Tamás szövetségi edző. – Szünetben sikerült felrázni a csapatot, és a fordulás után elkezdtünk megfelelő mentalitással futsalozni, ekkor gyökeres fordulatot vett a mérkőzés. Bár a második gólnál volt egy kis szerencsénk, végül megérdemelten nyertük meg a találkozót. Összességében elmondható, hogy hasonló játékerőt képviselünk, mint a környező országok válogatottjai, de mentalitásban egyelőre hátrányban vagyunk hozzájuk képest, ezen sokat kell dolgoznunk a jövőben.

Magyarország-Szlovákia 2-1 (0-1)
Magyarország: Magyar Kristóf – Szalmás Zoltán, Lipl Noel, Szatmári Ákos, Kovács Máté
Cserék: Nyerges András, Sóvári Benedek, Papp Zsombor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Németh Benjamin, Récsei Péter, Szabó Zalán, Dorogi Benjamin, Gerencsér Antal

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -