MK: Egy NB I-es és egy NB II-es klub csatlakozott a nyolcaddöntő mezőnyéhez

163

Szerda délben lejátszották a Magyar Kupa 8. fordulójának két elmaradt találkozóját. Továbbjutott az Újpest a Váccal szemben, tizenegyesekkel nyert a Dorog, búcsúzott a Loki a sorozattól.

Mivel az eredetileg kijelölt játéknapon az időjárás miatt nem lehetett lejátszani a Vác–Újpest és a Dorog–DVSC találkozókat a Magyar Kupában, a két párharcot egy héttel később pótolták a csapatok.

Az Újpest korai góllal nyugtatta meg szurkolóit, a 6. percben Koszta Márk volt eredményes. Az első félidő hátralevő részében nem változott az eredmény, a második játékrészben viszont ismét gyors találattal növelte előnyét az NB I-es klub: az 51. percben Antonio Perosevic volt eredményes. A 3–0-s végeredményt Csongvai Áron állította be a 63. percben. A Lilák a MOL Fehérvár FC-vel mérkőznek meg a legjobb 16 között.

A másik márkőzés már nem volt ilyen sima: a 45. percben a Dorog jutott vezetéshez Csillag Darius révén. A Loki csak a hajrában, a 87. percben tudott egyenlíteni, Kinyik Ákos volt a gólszerző – így hosszabbítás következett.

Ám a kétszer 15 perc alatt sem dőlt el a továbbjutás, ráadásul a Dorog 119. percben piros lap miatt megfogyatkozott. A tizenegyesrúgások a hazaiaknak kedvezett, így tehát a Dorog csap össze a III. Ker. TVE csapatával a nyolcaddöntőben. Ez volt a 8. forduló egyetlen mérkőzése, amin tizenegyesekre került sor.

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -