MLS: Higuaín az Inter Miamiban folytatja karrierjét – hivatalos

20

Péntek délután biztossá vált, hogy Gonzalo Higuaín az MLS-ben szereplő Inter Miami CF-nél folytatja pályafutását. A 32 esztendős csatár felbontotta szerződését a Juventusszal, így ingyen távozott.

Higuaín klubváltása körül nincs több kérdés: csatlakozott az Inter Miami keretéhez, sőt már az első edzésén is részt vett a csapatnál. A Miami Herald értesülései szerint évi 7 millió dollár körüli összeget tehet majd zsebre, a kontraktus hosszát azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Izgalommal tölt el, hogy csatlakozhatok egy ilyen új és ambiciózus klubhoz. Úgy látom, jó irányban haladnak itt a dolgok. Emellett Miami gyönyörű hely, fantasztikus lesz itt játszani. Úgy gondolom, a csapat sikeres lesz, és fontos dolgokat tudunk majd végrehajtani” – mondta Higuaín a szerződtetése után.

Az argentin csatár a legutóbbi idényben 44 tétmeccsen lépett pályára a Juventus színeiben, és 11 gól mellett nyolc gólpasszt jegyzett. Pályafutása korábbi szakaszában játszott a River Plate, a Real Madrid, a Napoli, a Milan és a Chelsea kötelékében is. A legmagasabb transzferösszeget 2016-ban fizették érte – a Juventus 90 millió euróét szerződtette a nápolyiaktól.

Az Inter Miami – ahol David Backham a többségi tulajdonos és az elnök is – 2020-ban szerepel először a tengerentúli profi labdarúgó-bajnokságban (MLS), és tizenegy forduló után a Keleti konferencia utolsó helyén áll nyolc ponttal.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -