NB I: Pontot lopott a Puskás Akadémia a Fraditól

167

Döntetlent játszott a Puskás Akadémia idegenben, a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 2–2 (2–0)
Groupama Aréna, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Zubkov (7., 40.), illetve Henty (52., 79.)
sárga lap: Boli (9.), Civic (74.) illetve Van Nieff (4.), Spandler (42.), Henty (76.), Sós (90.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Sigér (Ihnatenko , 78.) – Zubkov, Nguen (Varga R., 88.), Isael – Boli (Szihnyevics, 63.)
Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Radics, Meissner, Hadzsiev, Spandler – Van Nieff – Sós, Henty, Knezevic, Gyurcsó – Vanecek

A jó iramú első félidőben a Ferencváros lendületes támadójátékosainak köszönhetően beszorította ellenfelét, amelynek védelmét többször zavarba tudták hozni a népligetiek. A második hazai lehetőséget Zubkov remek egyéni megmozdulás végén váltotta vezető gólra, majd a szünet előtt Sós hibáját kihasználva már csak az üres kapuba kellett passzolnia a szélsőnek.

Az addig passzív Puskás Akadémia a fordulás után felvette a hazaiak tempóját, így izgalmassá, fordulatossá vált a játék. Különösen a felcsútiak korai szépítését követően. A folytatásban is megmaradt a játék lüktetése, így mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. Bár a hazaiaknak több és veszélyesebb helyzetük volt, végül mégis a vendégeknek jött össze az egyenlítés: Meissner lövését követően a földön fekvő Hentyről pattant a labda a kapuba. A hátralévő időben sem csökkent a tempó, mindkét csapat a győzelemre törekedett, de végül maradt a döntetlen.

A zöld-fehérek így a bajnokságban pályaválasztóként már sorozatban 44, veretlenül megvívott találkozónál tartanak.

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -