Női kézi BL: Eljött az idő a CSM Bucuresti legyőzésére – Szucsánszki

242

Megkezdődik a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntője, amelynek 1. fordulójában a Ferencváros a CSM Bucuresti-et látja vendégül Érden. A zöld-fehéreknél 2018. április 14. után játszhat ismét a legrangosabb európai kupasorozatban Szucsánszki Zita, akinek bár egyelőre furcsa a visszatérés, készen áll a tavaszi szezon jelentette kihívásokra.

A 32 éves irányító 2018 nyarán jelentette be, hogy gyermeket szeretne, ezért egy időre szünetelteti a kézilabdát. Tavaly júniusban megszületett kisfia, Levente, Szucsánszki ezt követően októberben állt edzésbe, s végül december végén, a Győr elleni rangadón tért vissza élesben a pályára.

A háromszor is az év magyar női kézilabdázójának megválasztott játékosnak sokat segített a szünet, 2017-ben súlyosan megsérült válla szinte teljesen meggyógyult, így újult erővel vághat neki a folytatásnak.

„Sokat javult, bár még mindig nem százszázalékos – mondta a vállával kapcsolatban Szucsánszki az ehfcl.com-nak– Ugyanakkor gyulladás már nincs szerencsére. A legnagyobb kihívás az volt, hogy visszanyerjem a versenysúlyomat, most tapasztaltam meg, hogy ez mennyire nehéz, csakúgy mint mentálisan felépíteni magam az új kihívásokra. Önbizalomra volt szükségem, amikor a testem még nem állt készen, és ez meghosszabbította a teljes folyamatot. Szerencsére a társak és a stáb rengeteget segítettek.”

Az FTC az elmúlt négy idényben rendre eljutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, a hőn áhított final fourt azonban nem tudta elérni az együttes. De mire juthatnak a zöld-fehérek a jelenlegi kiírásban?

„Az elsődleges célunk, hogy a bajnokságban bebiztosítsuk a második helyet. A BL-ben az összes hazai mérkőzésünket meg szeretnénk nyerni, és a lehető legtöbb pontot begyűjteni. A CSM Bucuresti ellen mindig nehéz, de otthon akarjuk tartani a két pontot. Eljött az idő, hogy legyőzzük őket! Nem lesz egyszerű dolgunk, mert Cristina Neagu felépült hosszú sérüléséből, ráadásul olyan beállóik vannak, mint Dragana Cvijics vagy Crina Pintea.”

„A szurkolóink csodálatosak, ők jelentik a nyolcadik játékost, emellett az lehet a legnagyobb erősségünk, hogy néhányan több poszton is megállják a helyüket. Ez rengeteg variációs lehetőséget biztosít támadásban, ez az ellenfeleink dolgát is megnehezíti. Sokan együtt játszunk a válogatottban is, így a kémia adott. Olyan, mintha olvasnánk egymás gondolataiban.”

Szucsánszki végezetül arról is beszélt, képesnek érzi-e magát arra, hogy felvegye a versenyt a legjobbakkal.

„Amennyiben az edző pályára küld, minden tőlem telhetőt megteszek. Időre van szükségem, hogy felvegyem a ritmust, habár ez ilyenkor normális. Próbálom segíteni a csapatot, és remélem, hozzá tudok tenni ahhoz, hogy végre elérjük a következő idényben a final fourt.”

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, KÖZÉPDÖNTŐ
1. FORDULÓ, 1. CSOPORT
Szombat
16.00:
FTC-Rail Cargo Hungaria–CSM Bucuresti (román)

forrás: nso.hu

- Hirdetés -