NU17: A belga csapat diktálta a tempót

127

Női U17-es válogatottunk második nemzetközi, felkészülési mérkőzésén 4-0-s vereséget szenvedett a belga együttestől. A csapat még egy helyosztón lép pályára szombaton

A cseh válogatott elleni 3–2-s győzelem után a belga csapat keményebb diónak bizonyult Spanyolországban, ahol nemzetközi tornán szerepel a női U17-es válogatott. Schumi Dorottya szövetségi edző csapata nagy nyomás alatt játszott az első perctől kezdve. A mérkőzésre frissen érkező belga együttes nem engedett fellélegezni bennünket. A tegnapi meccs után 24 órával pályára lépő magyar csapatnál viszont látszódtak a fáradtság tünetei. Például a 13. percben, amikor egy pontrúgás után a labda kipattant kapusunkról és a kissé lassan reagáló védők között az ellenfél csapott le rá és szerezte meg a lehetőségből a vezetést.

Nem sokkal később az alapvonalon vezette végig a labdát a belga játékos, aki egy csel után a rövidbe bombázott. A harmadik gólt az 50. percben kaptuk egy rossz átvételből; majd egy jobb oldali támadásból a belgák a 69. percben beállították a 4–0-s végeredményt.

– Jó, hogy látják a lányok, milyen is a nemzetközi elit szintje. A belgák egy pillanatra sem vettek vissza a tempóból. Próbáltunk frissíteni és minél több játékosnak lehetőséget adni. Kíváncsi vagyok, hogy az utolsó mérkőzésen, a szombati helyosztón ki tudja majd mozgósítani az energiatartalékait, kire lehet számítani ilyen kiélezett helyzetben. Nagyon erős tornán szerepelünk, ahol nem kell szégyenkeznünk – nyilatkozta Schumi Dorottya szövetségi edző.

Belgium–Magyarország 4–0 (2–0)
Magyarország: Borók Dorina – Benke Dorka (Vigh Patrícia, 73′), Sain Anna (Sali Rebeka, 63′), Németh Diána (Bokor Blanka, szünetben), Vida Boglárka – Lovász Emma (Sipőcz Virág, szünetben), Mayer Zsófia, Savanya Csilla (Székely Zsuzsanna, szünetben), Siber Glória (Antalicz Alexandra, 82′)– Mészáros Cecília (Csizmadia Zsófia, szünetben), Pápai Emőke

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -