NU17: Győztes főpróba az elitkör előtt

97

A visszavágón is legyőzte Szlovénia csapatát a női U17-es válogatott. Schumi Dorottya együttese hátrányból fordított és nyert 2–1-re az Eb-selejtező elitkör előtti utolsó felkészülési mérkőzésen.

A Szlovénia elleni második felkészülési mérkőzés nagyon hasonló első félidőt hozott, mint a kinti találkozó: magabiztosan futballozott csapatunk, folyamatosan járatta a labdát és irányította a játékot. Egy hazagurításnál viszont ellenfelünk megszerezte kapusunk elől a labdát és be is talált a 13. percben.

A válaszra sem kellett sokat várni: a 21. percben Sali Rebeka jobb oldali beadását követően a kapus még védeni tudott, de a kiütött labdára jól érkezett Nagy Fanni, aki fejjel talált a kapuba.

A magyar vezető gól előtt megint ő volt leleményes, a bal oldalon remek ütemben lépett ki a labdával, amit Pápai Emőke elé helyezett a 28. percben, az MTK játékosa pedig jól fordult kapura és nem hibázott a lövésnél.

A továbbiakban is nagy fölényben játszottunk és rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, ám ezek rendre kimaradtak. A győzelmünk azonban nem forgott veszélyben, maradt a 2–1-es eredmény.

– Lehetett volna nagyobb arányú is a győzelmünk, de természetesen örülünk, hogy sikerült hozni ezt a találkozót is. Elégedettek lehetünk a csapattal, hiszen végig fegyelmezett, szervezett maradt. Csak egy nap pihenőnk volt és a végén látszottak is a fáradtság jelei, ez azonban ilyenkor normális. Várjuk már az elitkört, amire már kialakult a keretem. Meglátjuk, ott mire lesz elég a játékunk– fogalmazott Schumi Dorottya szövetségi edző.

A csapat március 18-tól az Eb-szereplésért mérkőzik meg Romániával, Izlanddal és Oroszországgal a szombathelyi rendezésű elitkörön.

Magyarország–Szlovénia 2–1 (2–1)
Gólszerzőink: Nagy Fanni (21.), Pápai Emőke (28.)
Magyarország: Török Noémi – Sain Anna, Hodászi Eszter, Németh Diána, Benke Dorka (Kovács Aida, 73.) – Siber Glória (Hajpál Melissza, 84.), Savanya Csilla, Bokor Blanka, Sali Rebeka (Sipőcz Virág, 73.) – Nagy Fanni – Pápai Emőke (Tenyei-Tóth Rebeka, 73.)

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -