Olimpiai kvóta mellé Eb-aranyérmet szereztek a férfi vízilabdázók

138

Rendkívül gazdag hétvégét tudhat maga mögött a magyar sport. Kilenc sportágban szerepeltek nemzetközi viadalokon sportolóink. Kvótát szerzett a tokiói olimpiára a női asztalitenisz-, és a férfi vízilabda-válogatott, ezzel 72 főre bővült a Magyar Csapat. A hazai rendezésű kontinesviadalokon a férfi vízilabda-válogatott a kvóta mellé aranyérmet nyert, a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor testvériesen elosztva 2-2 aranyérmet gyűjtöttek be.

Vízilabda. Magyar sikerrel zárult a hazai rendezésű Európa-bajnokság. A férfiválogatott Montenegró legjobbjainak legyőzésével már az elődöntőt követően megszerezte a tokiói olimpiai indulási jogot. Az Eb-döntőben a világbajnoki ezüstérmes Spanyolország ellen szálltak vízbe a fiúk.  A két válogatott a selejtezőkörben már találkozott, és akkor 11-11 volt a végeredmény.
A kezdéskor egy tűt sem lehetett leejteni a Duna Arénában, még a közlekedő folyosókon is egymás hegyén-hátán álltak az emberek. A találkozó első negyedében a spanyolok kétgólos előnyre tettek szert (1-3). A folytatásban feljavult a magyarok védekezése, Nagy Viktor előtt masszív védőfal tornyosult. A spanyolok elbizonytalankodtak, Angyal Dániel, Zalánki Gergely és Varga Dániel góljaival már a magyaroknál volt az előny a félidőben (4-3). A harmadik negyedben kiegyenlített volt a játék, ami a gólok számában is megmutatkozott. Az utolsó negyedre megmaradt a magyarok egygólos előnye. (6-5) A befejező 8 percben a spanyolok ledolgozták hátrányukat, így 5 méteresek dönthettek a találkozó végeredményéről. A kijelölt öt magyar játékos Varga, Vámos, Manhercz, Hosnyánszky és Zalánki keze nem remegett, egyikük sem hibázott. A spanyolok első négy lövése is a magyar hálóba jutott. Az ellenfél utolsó két ötméterese előtt nem Nagy, hanem Vogel állt már a magyar kapuban. Az utolsó spanyol lövő, Granados hibázott, így 21 év után ismét Magyarország tiszteletére hangzott fel a győztesnek járó himnusz.

Az olimpiai kvótát és az Európa-bajnoki aranyérmet szerzett válogatott névsora:
Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Viktor, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vámos Márton, Vogel Soma, Zalánki Gergő

A tokiói olimpiára már kijutott nemzetek:
Japán (rendező), Szerbia (világliga), Olaszország, Spanyolország (vb), Egyesült Államok (Pán-amerikai játékok), Ausztrália (Óceánia), Magyarország (Európa-bajnok).

A mezőny az Ázsia-bajnokkal és a világkvalifikációs tornáról 4 további gárdával egészül ki 12-re.

A nőknél is az elődöntőben dőlt el a tokiói kvóta sorsa. Az oroszok legyőzték a hollandokat, a magyarok vereséget szenvedtek a spanyoloktól, így Oroszország jutott ki az olimpiára, mivel a spanyoloknak már megvolt a kvótájuk az olimpiára. A bronztalálkozón a magyar női válogatott 10-8-ra legyőzte a hollandokat.

A tokiói olimpiára már kijutott nemzetek:
Japán (rendező), Egyesült Államok (világliga), Spanyolország (vb), Kanada (Pán-amerikai játékok), Ausztrália (Óceánia), Oroszország (Európa-bajnok).

Itt is Ázsia bajnoka lesz a 7. nemzet a tokiói mezőnyben.

Az olimpián 10 nemzet vehet részt. A további 3 helyért Triesztben szállnak vízbe a válogatottak. A nagy kérdés, hogy Dél-Afrika indul-e az olimpián az afrikai földrész jogán. Ha igen, akkor csak 2 nemzet szerezhet indulási jogot a kvalifikációs tornán.
Az esélyes jelöltek névsora a teljesség igénye nélkül: Magyarország, Hollandia, Olaszország, Görögország.

Rövidpályás gyorskorcsolya. A magyar férfi válogatott minden egyéni aranyérmet begyűjtött a debreceni Európa-bajnokságon.
Az 1500m és az összetett aranyérem Liu Shaoang nyakába került, míg bátyja, Liu Shaolin Sándor nyerte az 500 és 1000m-t. 500 és 1000m-en Shaoang lett a második. Sándoré lett az összetett ezüstérem. A Liu és a Krueger testvérek alkotta váltó felejthetetlen élményt nyújtott a teltházas Főnix Csarnokban helyet foglaló szurkolóknak. Az utolsó váltásnál szinte fej fej mellett haladt a holland, a magyar és az orosz váltó, így rendkívül kaotikussá vált a szituáció, melynek során az élre álló Liu Shaolin keresztbe korcsolyázott Jelisztratov előtt. Az idősebbik Liu fivér ugyan megtartotta vezető helyét a célig, de a kanadai főbíró hosszas tanácskozás után szabálytalannak találta a manőverét, így az oroszok ölébe hullott az aranyérem.

„A döntő után jeleztem a bírónak, hogy szerintem ez nem volt kizárás, hiszen a magyar váltó az orosz előtt volt, inkább ők voltak velünk szabálytalanok…” – jegyezte meg Liu Shaolin a nap végén.

A lányok 3000m-es döntőjében Jászapáti Petra, Lockett Deanna, Sziliczei-Német Rebeka és Bácskai Sára Luca lépett jégre. A magyarok a 3. helyen értek a célba, de a bírói döntés értelmében Bácskai szabálytalanul előzte orosz vetélytársát, így a női váltót is kizárták.
A hölgyek legjobb magyar helyezését Lockett Deanna szállította, aki 500 és 1500m-en egyaránt 8. lett.

Asztalitenisz. Arról már hírt adtunk, hogy a női válogatott a portugáliai csapat olimpiai kvalifikációs versenyen megszerezte az olimpiai indulás jogát. A magyarok a csapatversenyben eddig még soha nem szerepelt olimpián.

Az olimpiai 16 női csapata: Japán (rendező), Németország (Európa Játékok), Egyiptom (Afrika Játékok), Kína (ATTU Ázsia-bajnokság), Egyesült Államok (Észak-Amerika), Brazília (Latin-Amerika), Ausztrália (Óceánia), Ausztria, Hong Kong, Magyarország, Koreai NDK, Lengyelország, Románia, Szingapúr, Dél-Korea, Tajvan (világ csapat kvalifikációs torna)

A férfiak csoportjukban biztosan verték a fehéroroszokat, a folytatásban a svédek viszont már túl nagy falatnak bizonyultak. A csoportdöntők vesztesei egy kiadó helyért állhattak asztalhoz.
A magyarok Ecseki Nándor, Szudi Ádám, Majoros Bence összeállításban 3-1-re verték a briteket. Ezután az elődöntőben a csehektől 3-0-s vereséget szenvedtek. A kvótát végül Hong Kong szerezte meg.

A legközelebb a vegyes párosok részére rendeznek olimpiai kvalifikációs tornát Magdeburgban a German Open viadalon. Ott rajthoz áll a Pergel Szandra, Szudi Ádám duó. Két páros szerez kvótát az olimpiára.

Kézilabda. A férfi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon a magyar válogatott nem várt sikerekkel jutott tovább selejtező csoportjából. Ott is megállta a helyét az együttes, hiszen az utolsó középdöntős találkozó előtt saját kezében tarthatta a sorsát. Egy győzelemmel az elődöntőbe jutás is megcsillant a csapat számára, de egy kisebb arányú vereség a portugálok elleni találkozón olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt jelenthetett. A portugáloknak is fontos volt a mérkőzés, hiszen céljuk a kvalifikációs tornán való részvétel volt. A meccs 34-26 arányú portugál győzelmet hozott, így Magyarország az Eb 9. helyén végzett és lemarad a tokiói olimpiáról.

A spanyolok lettek az Európa-bajnokok, a tornáról Szlovénia és Portugália harcolta ki a jogot, hogy a vb 2-7. helyezettje mellé csatlakozzon az olimpiai kvalifikációs tornára.

Az Eb All Star csapatába a beállós helyre Bánhidi Bence választották.

Az Európa-bajnokság záró hétvégéjén a stockholmi Tele2Arenában rendkívüli közgyűlést tartott az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), amely a sportág elkövetkező hét évét is igyekezett biztosítani a kontinensen. Ennek részeként kihirdették azt is, hogy a 2024-es női kontinensviadalt Magyarország, Ausztria és Svájc közösen rendezheti. A szavazás első körében kiesett Oroszország, így két jelölt maradt, a másik Csehország, Lengyelország és Szlovákia hármasa volt, de a jelenlévők ötvenhét százaléka a magyar-osztrák-svájci rendezésre szavazott. Hazánk nem először rendez női Eb-t, hiszen 2004-ben és 2014-ben is otthont adott már az események, az utóbbinál Horvátországgal közösen.

A 2024. november 28-tól december 15-ig megrendezendő tornán a sportág történetében először huszonnégy válogatott vehet majd részt az eddigi tizenhat helyett, a csoportmérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, az ausztriai Innsbruckban, a svájci Bázelben, a középdöntőket Budapesten és Debrecenben, az elődöntőket és a helyosztókat pedig a magyar fővárosban rendezik.

Műkorcsolya. Az ausztriai Grazban rendezték meg az idei Európa-bajnokságot. Magyar párosunk volt a legeredményesebb, a Scsetyinyina Julija, Magyar Márk kettős a tizedik helyen zárta a versenyt. Tóth Ivett a 37 fős mezőnyben a gyengébbre sikeredett rövid programja után a 22. helyen állt, kűrben a bírók a 17. helyre rangsorolták, így 21. lett. A férfiaknál Csernoh András a mezőny végén a 35. helyen végzett. A Monaghan Emily, Fourati Ilias jégtánckettős a rövidprogram után csak a 24. helyen állt, így már nem mutathatta be kűrjét.

Judo. A célegyenesbe fordult az olimpiai kvalifikációs sorozat, amelynek idei első versenyét Tel-Avivban rendezték. A tornán tizenhat magyar judós lépett tatamira, közülük Karakas Hedvig bronzérmet szerzett, Csernoviczki Éva pedig az ötödik lett.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat már az előttünk álló hétvégén folytatódik, a férfiak Szófiában, a nők Odivelasban szerepelhetnek European Open-viadalon, azonban ezek a versenyek nem szerepelnek a magyar judósok programjában, hiszen február elsején Kecskeméten kerül sor a felnőtt magyar bajnokságra. Február második hétvégéjén viszont következik a legrangosabb európai verseny, a párizsi Grand Slam-torna, ahol bízunk a magyarok jó szereplésében.

Vívás. Párbajtőrben Dohában rendeztek Grand Prix-t, amelyen 3 női és 6 férfi sportolónk szerepelt.

A hölgyek közül csupán Muhari Eszter jutott fel a főtáblára, de ott a 64 között az első fordulóban búcsúzott.

A férfiak remekül szerepeltek. Öten is feljutottak a 64-es főtáblára. Bányai Zsombor és Koch Máté már nem jutott tovább, Berta Dániel  viszont a 32-ig jutott, ahol honfitársától Siklósi Gergelytől szenvedett 15:13-as vereséget. Gergely és Rédli András számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. Nagy Dávid a legjobb 8 között búcsúzott, 7. helyezése dicséretes. Ez a verseny főpróbát jelentett a két hét múlva a vancouveri egyéni és csapat világkupára. A férfiak csapatban szeretnének kijutni az olimpiára, így a kanadai viadal nagyon fontos lesz, hogy sikerrel tartsák meg pontversenyben a pillanatnyi kvótás helyezésüket.

Tenisz. Javában zajlik az Austral Open Grand Slam-torna. A Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic alkotta duó már a nyolc között van. Hétfőn két szettben győzték le szlovák és fehérorosz ellenfelüket. A második helyen kiemelt világbajnok páros 1 óra 39 perc alatt diadalmaskodott. A következő ellenfél egy amerikai duó, a 15 éves Coco Gauff és a 18 esztendős Caty McNally lesz.

Babos korábban búcsúzott az egyes küzdelmektől.

Fucsovics Márton vasárnap Roger Federer ellen a Center pályán szerepelt. Az első szettben a magyar fiú meglepte esélyesebb riválisát és 6:4-re nyert. Ezután svájci riválisa 6-1, 6-2, 6-2 arányban diadalmaskodott. Fucsovics második alkalommal jutott el a legjobb 16 közé.


Rendkívül gazdag hétvégét tudhat maga mögött a magyar sport. Kilenc sportágban szerepeltek nemzetközi viadalokon sportolóink. Kvótát szerzett a tokiói olimpiára a női asztalitenisz-, és a férfi vízilabda-válogatott, ezzel 72 főre bővült a Magyar Csapat. A hazai rendezésű kontinesviadalokon a férfi vízilabda-válogatott a kvóta mellé aranyérmet nyert, a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor testvériesen elosztva 2-2 aranyérmet gyűjtöttek be.

Vízilabda. Magyar sikerrel zárult a hazai rendezésű Európa-bajnokság. A férfiválogatott Montenegró legjobbjainak legyőzésével már az elődöntőt követően megszerezte a tokiói olimpiai indulási jogot. Az Eb-döntőben a világbajnoki ezüstérmes Spanyolország ellen szálltak vízbe a fiúk.  A két válogatott a selejtezőkörben már találkozott, és akkor 11-11 volt a végeredmény.
A kezdéskor egy tűt sem lehetett leejteni a Duna Arénában, még a közlekedő folyosókon is egymás hegyén-hátán álltak az emberek. A találkozó első negyedében a spanyolok kétgólos előnyre tettek szert (1-3). A folytatásban feljavult a magyarok védekezése, Nagy Viktor előtt masszív védőfal tornyosult. A spanyolok elbizonytalankodtak, Angyal Dániel, Zalánki Gergely és Varga Dániel góljaival már a magyaroknál volt az előny a félidőben (4-3). A harmadik negyedben kiegyenlített volt a játék, ami a gólok számában is megmutatkozott. Az utolsó negyedre megmaradt a magyarok egygólos előnye. (6-5) A befejező 8 percben a spanyolok ledolgozták hátrányukat, így 5 méteresek dönthettek a találkozó végeredményéről. A kijelölt öt magyar játékos Varga, Vámos, Manhercz, Hosnyánszky és Zalánki keze nem remegett, egyikük sem hibázott. A spanyolok első négy lövése is a magyar hálóba jutott. Az ellenfél utolsó két ötméterese előtt nem Nagy, hanem Vogel állt már a magyar kapuban. Az utolsó spanyol lövő, Granados hibázott, így 21 év után ismét Magyarország tiszteletére hangzott fel a győztesnek járó himnusz.

Az olimpiai kvótát és az Európa-bajnoki aranyérmet szerzett válogatott névsora:
Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Viktor, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vámos Márton, Vogel Soma, Zalánki Gergő

A tokiói olimpiára már kijutott nemzetek:
Japán (rendező), Szerbia (világliga), Olaszország, Spanyolország (vb), Egyesült Államok (Pán-amerikai játékok), Ausztrália (Óceánia), Magyarország (Európa-bajnok).

A mezőny az Ázsia-bajnokkal és a világkvalifikációs tornáról 4 további gárdával egészül ki 12-re.

A nőknél is az elődöntőben dőlt el a tokiói kvóta sorsa. Az oroszok legyőzték a hollandokat, a magyarok vereséget szenvedtek a spanyoloktól, így Oroszország jutott ki az olimpiára, mivel a spanyoloknak már megvolt a kvótájuk az olimpiára. A bronztalálkozón a magyar női válogatott 10-8-ra legyőzte a hollandokat.

A tokiói olimpiára már kijutott nemzetek:
Japán (rendező), Egyesült Államok (világliga), Spanyolország (vb), Kanada (Pán-amerikai játékok), Ausztrália (Óceánia), Oroszország (Európa-bajnok).

Itt is Ázsia bajnoka lesz a 7. nemzet a tokiói mezőnyben.

Az olimpián 10 nemzet vehet részt. A további 3 helyért Triesztben szállnak vízbe a válogatottak. A nagy kérdés, hogy Dél-Afrika indul-e az olimpián az afrikai földrész jogán. Ha igen, akkor csak 2 nemzet szerezhet indulási jogot a kvalifikációs tornán.
Az esélyes jelöltek névsora a teljesség igénye nélkül: Magyarország, Hollandia, Olaszország, Görögország.

Rövidpályás gyorskorcsolya. A magyar férfi válogatott minden egyéni aranyérmet begyűjtött a debreceni Európa-bajnokságon.
Az 1500m és az összetett aranyérem Liu Shaoang nyakába került, míg bátyja, Liu Shaolin Sándor nyerte az 500 és 1000m-t. 500 és 1000m-en Shaoang lett a második. Sándoré lett az összetett ezüstérem. A Liu és a Krueger testvérek alkotta váltó felejthetetlen élményt nyújtott a teltházas Főnix Csarnokban helyet foglaló szurkolóknak. Az utolsó váltásnál szinte fej fej mellett haladt a holland, a magyar és az orosz váltó, így rendkívül kaotikussá vált a szituáció, melynek során az élre álló Liu Shaolin keresztbe korcsolyázott Jelisztratov előtt. Az idősebbik Liu fivér ugyan megtartotta vezető helyét a célig, de a kanadai főbíró hosszas tanácskozás után szabálytalannak találta a manőverét, így az oroszok ölébe hullott az aranyérem.

„A döntő után jeleztem a bírónak, hogy szerintem ez nem volt kizárás, hiszen a magyar váltó az orosz előtt volt, inkább ők voltak velünk szabálytalanok…” – jegyezte meg Liu Shaolin a nap végén.

A lányok 3000m-es döntőjében Jászapáti Petra, Lockett Deanna, Sziliczei-Német Rebeka és Bácskai Sára Luca lépett jégre. A magyarok a 3. helyen értek a célba, de a bírói döntés értelmében Bácskai szabálytalanul előzte orosz vetélytársát, így a női váltót is kizárták.
A hölgyek legjobb magyar helyezését Lockett Deanna szállította, aki 500 és 1500m-en egyaránt 8. lett.

Asztalitenisz. Arról már hírt adtunk, hogy a női válogatott a portugáliai csapat olimpiai kvalifikációs versenyen megszerezte az olimpiai indulás jogát. A magyarok a csapatversenyben eddig még soha nem szerepelt olimpián.

Az olimpiai 16 női csapata: Japán (rendező), Németország (Európa Játékok), Egyiptom (Afrika Játékok), Kína (ATTU Ázsia-bajnokság), Egyesült Államok (Észak-Amerika), Brazília (Latin-Amerika), Ausztrália (Óceánia), Ausztria, Hong Kong, Magyarország, Koreai NDK, Lengyelország, Románia, Szingapúr, Dél-Korea, Tajvan (világ csapat kvalifikációs torna)

A férfiak csoportjukban biztosan verték a fehéroroszokat, a folytatásban a svédek viszont már túl nagy falatnak bizonyultak. A csoportdöntők vesztesei egy kiadó helyért állhattak asztalhoz.
A magyarok Ecseki Nándor, Szudi Ádám, Majoros Bence összeállításban 3-1-re verték a briteket. Ezután az elődöntőben a csehektől 3-0-s vereséget szenvedtek. A kvótát végül Hong Kong szerezte meg.

A legközelebb a vegyes párosok részére rendeznek olimpiai kvalifikációs tornát Magdeburgban a German Open viadalon. Ott rajthoz áll a Pergel Szandra, Szudi Ádám duó. Két páros szerez kvótát az olimpiára.

Kézilabda. A férfi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon a magyar válogatott nem várt sikerekkel jutott tovább selejtező csoportjából. Ott is megállta a helyét az együttes, hiszen az utolsó középdöntős találkozó előtt saját kezében tarthatta a sorsát. Egy győzelemmel az elődöntőbe jutás is megcsillant a csapat számára, de egy kisebb arányú vereség a portugálok elleni találkozón olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt jelenthetett. A portugáloknak is fontos volt a mérkőzés, hiszen céljuk a kvalifikációs tornán való részvétel volt. A meccs 34-26 arányú portugál győzelmet hozott, így Magyarország az Eb 9. helyén végzett és lemarad a tokiói olimpiáról.

A spanyolok lettek az Európa-bajnokok, a tornáról Szlovénia és Portugália harcolta ki a jogot, hogy a vb 2-7. helyezettje mellé csatlakozzon az olimpiai kvalifikációs tornára.

Az Eb All Star csapatába a beállós helyre Bánhidi Bence választották.

Az Európa-bajnokság záró hétvégéjén a stockholmi Tele2Arenában rendkívüli közgyűlést tartott az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), amely a sportág elkövetkező hét évét is igyekezett biztosítani a kontinensen. Ennek részeként kihirdették azt is, hogy a 2024-es női kontinensviadalt Magyarország, Ausztria és Svájc közösen rendezheti. A szavazás első körében kiesett Oroszország, így két jelölt maradt, a másik Csehország, Lengyelország és Szlovákia hármasa volt, de a jelenlévők ötvenhét százaléka a magyar-osztrák-svájci rendezésre szavazott. Hazánk nem először rendez női Eb-t, hiszen 2004-ben és 2014-ben is otthont adott már az események, az utóbbinál Horvátországgal közösen.

A 2024. november 28-tól december 15-ig megrendezendő tornán a sportág történetében először huszonnégy válogatott vehet majd részt az eddigi tizenhat helyett, a csoportmérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, az ausztriai Innsbruckban, a svájci Bázelben, a középdöntőket Budapesten és Debrecenben, az elődöntőket és a helyosztókat pedig a magyar fővárosban rendezik.

Műkorcsolya. Az ausztriai Grazban rendezték meg az idei Európa-bajnokságot. Magyar párosunk volt a legeredményesebb, a Scsetyinyina Julija, Magyar Márk kettős a tizedik helyen zárta a versenyt. Tóth Ivett a 37 fős mezőnyben a gyengébbre sikeredett rövid programja után a 22. helyen állt, kűrben a bírók a 17. helyre rangsorolták, így 21. lett. A férfiaknál Csernoh András a mezőny végén a 35. helyen végzett. A Monaghan Emily, Fourati Ilias jégtánckettős a rövidprogram után csak a 24. helyen állt, így már nem mutathatta be kűrjét.

Judo. A célegyenesbe fordult az olimpiai kvalifikációs sorozat, amelynek idei első versenyét Tel-Avivban rendezték. A tornán tizenhat magyar judós lépett tatamira, közülük Karakas Hedvig bronzérmet szerzett, Csernoviczki Éva pedig az ötödik lett.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat már az előttünk álló hétvégén folytatódik, a férfiak Szófiában, a nők Odivelasban szerepelhetnek European Open-viadalon, azonban ezek a versenyek nem szerepelnek a magyar judósok programjában, hiszen február elsején Kecskeméten kerül sor a felnőtt magyar bajnokságra. Február második hétvégéjén viszont következik a legrangosabb európai verseny, a párizsi Grand Slam-torna, ahol bízunk a magyarok jó szereplésében.

Vívás. Párbajtőrben Dohában rendeztek Grand Prix-t, amelyen 3 női és 6 férfi sportolónk szerepelt.

A hölgyek közül csupán Muhari Eszter jutott fel a főtáblára, de ott a 64 között az első fordulóban búcsúzott.

A férfiak remekül szerepeltek. Öten is feljutottak a 64-es főtáblára. Bányai Zsombor és Koch Máté már nem jutott tovább, Berta Dániel  viszont a 32-ig jutott, ahol honfitársától Siklósi Gergelytől szenvedett 15:13-as vereséget. Gergely és Rédli András számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. Nagy Dávid a legjobb 8 között búcsúzott, 7. helyezése dicséretes. Ez a verseny főpróbát jelentett a két hét múlva a vancouveri egyéni és csapat világkupára. A férfiak csapatban szeretnének kijutni az olimpiára, így a kanadai viadal nagyon fontos lesz, hogy sikerrel tartsák meg pontversenyben a pillanatnyi kvótás helyezésüket.

Tenisz. Javában zajlik az Austral Open Grand Slam-torna. A Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic alkotta duó már a nyolc között van. Hétfőn két szettben győzték le szlovák és fehérorosz ellenfelüket. A második helyen kiemelt világbajnok páros 1 óra 39 perc alatt diadalmaskodott. A következő ellenfél egy amerikai duó, a 15 éves Coco Gauff és a 18 esztendős Caty McNally lesz.

Babos korábban búcsúzott az egyes küzdelmektől.

Fucsovics Márton vasárnap Roger Federer ellen a Center pályán szerepelt. Az első szettben a magyar fiú meglepte esélyesebb riválisát és 6:4-re nyert. Ezután svájci riválisa 6-1, 6-2, 6-2 arányban diadalmaskodott. Fucsovics második alkalommal jutott el a legjobb 16 közé.

 

Úszás. Az európai szövetség (LEN) által életre hívott nagymedencés úszó Európa-kupa-sorozat nyitó állomásán Luxemburgban a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 (2:11.31) és 400 méter (4:46.02) vegyesen győzött, 100m pillangón 58.76 másodperces idővel lett harmadik, míg Szilágyi Liliána 200 méter pillangón (2:09.52) nem talált legyőzőre.

A 100 ezer euró összdíjazású viadal első állomásának ezen a hétvégén a miniállam adott otthont, áprilisban Eindhovenben, később pedig Párizsban, majd Rómában versenyeznek az olimpiára készülő úszók.

forrás: olimpia.hu

 

- Hirdetés -