Orbán Viktor a NOB elnökével tárgyalt Lausanne-ban

175

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a svájci Lausanne-ban Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének meghívására megbeszélést folytatott a NOB vezetőivel, valamint megtekintette a szervezet új székházát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. A magyar delegáció tagja volt Schmitt Pál, a NOB magyar tagja, a MOB tiszteletbeli elnöke, olimpiai bajnok vívó, a Nemzet Sportolója és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, NOB-tag is.

A tárgyaláson – amelyen részt vett Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is – a nemzetközi sportmozgalom aktuális kérdéseiről volt szó – mondta a sajtófőnök.

A magyar miniszterelnöknek nem ez az első megbeszélése a nemzetközi olimpiai mozgalom első emberével, hiszen találkoztak már korábban Budapesten, valamint a riói olimpián is.

(A fotón Orbán Viktor miniszterelnök (j3) és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke (j4), valamint Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) korábbi vezetője, tiszteletbeli elnöke (j2), Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár (j), Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a NOB tagja (b2), Christophe De Kepper, a NOB főigazgatója (b) és Gerardo Werthein, NOB-tag, az ifjúsági olimpia szervezőbizottságának elnöke a szervezet új székházában a svájci Lausanne-ban 2019. november 29-én.)

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -