Ötkarikás művészet – januárban lehull a lepel az olimpia plakátjairól

167

A 2020-as tokiói olimpia hivatalos posztereiből készítenek kiállítást a játékok szervezői. A tárlat január 7. és február 16. között lesz megtekinthető a nagyközönség számára.

Az eseményt Tokió városi kormányzata, valamint a Tokiói Fővárosi Történelmi és Kulturális Alapítvány támogatja. A helyszín a Tokiói Kortárs Művészetek Múzeuma lesz, a cél pedig a figyelem felkeltése a közelgő olimpiával és paralimpiával kapcsolatban.

Japán és külföldi művészek munkái egyaránt megtalálhatóak lesznek a kiállított darabok között. Utolsóként a nemzetközileg elismert brit festőművész, Chris Ofili csatlakozott a hivatalos alkotók listájához, melyen szerepel még Asao Tokolo, a játékok logójának tervezője is. Utóbbi két munkát is prezentál majd: egyet az olimpiával, egyet pedig a paralimpiával kapcsolatban.

Asao Tokolo

A játékok szervezői egy sajtótájékoztatót, valamint egy hivatalos megnyitót is terveznek a kiállításhoz. Ez lesz az első alkalom, hogy a tokiói poszterek a nyilvánosság elé kerülnek.

A kiállító művészek között fotósokat, grafikusokat, festőket, látványtervezőket, kalligráfusokat, mangakészítőket, kortárs művészeket, sőt, filmrendezőt is találunk. A csapatot a japánok mellett egy brit, egy szingapúri, egy holland és egy szenegáli alkotó teszi teljessé.

A játékok hivatalos művészeinek kiválasztásában egy speciális bizottság működött közre, melynek tagjai a művészet és a kultúra legnagyobb alakjai közül kerültek ki.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -