Pagoda karfiol – pástétom fenyőmaggal

173
Ez a selymes, nagyon finom ízű pástétom bármilyen téli elegáns menüben megállja a helyét előételként. A zöld szín és a fenyőmag párosítása pedig karácsonyi fellépésre is kiválóan alkalmassá teszi!:) A pagoda karfiol különleges formája már önmagában is a Karácsonyt idézi, nem?:) Ez utóbbinak az íze egyébként valahol félúton van a brokkoli, és a karfiol között.
A maradékot pedig friss salátával, zöldséggel tálalva, kenyérre kenve, akár vacsorára is fogyaszthatjuk.
 
Pagoda karfiol – pástétom fenyőmaggal
Hozzávalók (4 főre):
300 g pagoda karfiol (esetleg sima karfiol)
150 g burgonya
3 ek. olívaolaj
30 g fenyőmag
zöldfűszeres (esetleg sima) só
őrölt bors
3 ek. teljes kiőrlésű liszt
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kis kockákra, a megmosott karfiolt szedjük rózsákra. Tegyük mindkét zöldséget egy lábasba, öntsünk rá egy ujjnyi vizet és pároljuk kb. 15 percig, majd alaposan szűrjük le. Ízesítsük a megfőtt zöldségeket az olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, és adjuk hozzá a fenyőmagot. Botmixerrel pürésítsük az egészet, végül pedig keverjük hozzá a lisztet.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyünk rá kerek, vagy szögletes desszertgyűrűket, amikbe belekanalazzuk a pürét. Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre. Tálalás előtt távolítsuk el a desszertgyűrűt és tetszés szerint díszítsük.
Forrás: vegankaracsony.hu
- Hirdetés -