PL: a világelső sakkozó élre állt a bajnokság hivatalos fantasy játékában

158

Cikkünk írásának pillanatában a férfi sakkozók világranglistáját vezető Magnus Carlsen vezeti a Premier League hivatalos fantasy játékát – igaz, csak egy ponttal, és vélhetően csak a hétfő esti Crystal Palace–Brighton találkozó lefújásáig.

A 29 éves norvég sakkozó évek óta nagy rajongója a Premier Leauge hivatalos fantasy játékának – amelyben a regisztrált felhasználók a meghatározott feltételeknek megfelelve állíthatnak össze csapatot a PL-klubok keretéből, s a labdarúgók pályán nyújtott teljesítménye után gyűjtenek pontokat a fantasy-csapatok.

Carlsen egyetlen ponttal előzte meg vasárnap a második helyezettet, bizonyos Nick Tannert – köszönhetően nagyrészt annak, hogy csapatkapitánynak választotta a Liverpoolban duplázó Mohamed Szalahot.

A 2013 óta a sakkvilágbajnoki címet birtokló norvég miután átvette a vezetést, gyorsan módosította is a Twitter-profilját,  mondván, némi frissítés vált szükségessé a jellemzésében.

Az élre ugró Carlsen már hosszú évek óta játszik, a 2017–2018-as idényben akkor az első 3000 játékos között végzett, majd az előző kiírás végén már befért az első ezer közé. Ebben az idényben aztán hat hét után már az első ezer között állt.

„A sakkban tudod, hogy mikor csinálod jól a dolgokat és mikor rosszul. Ezért számomra nehéz elfogadni a dicséretet fantasy-csapatom szerepléséért, amikor csak szerencsém van” – fogalmazott Carlsen még októberben, amikor egy norvég tévé kérdezte, hogy mi a titka a csapatának.

A 29 éves sakkozó egyébként most az esetről beszámoló The Guardiannek egy egysoros e-mailben válaszolt a sikerét faggató kérdésre, amivel azért elég sok mindenről fellebbentette a fátylat.

„A fantasy csapatommal egyszerre vagyok optimista és OPTAmista is” – írta Carlsen, utalt ezzel arra, hogy előszeretettel merít a világ egyik vezető, futballstatisztikákkal és a játékosok teljesítményének értékelésével foglalkozó cége, az OPTA által biztosított adatokból a csapata összeállításakor.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -