PL: az új seprű jól sepert, az Everton legyőzte a Chelsea-t

144

A legutóbbi három fordulóban vereséget szenvedő, így a kiesőzónába csúszó Evertonnál a hét közben leváltották Marco Silva menedzsert, míg a londoni „kékek” a negyedik helyen várták a mérkőzést.

Ezek után „természetesen” a liverpooli csapat szerzett vezetést, az ötödik percben Sidibe jobb oldali beadása után Richarlison fejelt 5 méterről a kapu jobb oldalába (1–0).

Hiába nyomott a Chelsea, nem tudott veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt, sőt a fordulást követően rögvest ismét betalált a házigazda: a védelem Calvert-Lewin elé ügyetlenkedte a labdát, ő pedig 10 méterről a jobb alsóba lőtt (2–0).

A vendégek erőfeszítései az 52. percben értek góllá, egy rövid felszabadítás után Kovacic 23 méterről, kapásból talált a jobb alsóba (2–1).

A Chelsea részéről a második félidő derekán Kanté lekészítése után Mount próbálkozása kerülte el a bal felsőt, majd a hajrában Azpilicueta ziccerénél Pickford mutatott be bravúrt.

Újabb gólt viszont ismét csak az Everton szerzett, bár ehhez megint legalább annyi köze volt a Chelsea védelmének, mint Calver-Lewinnak… Kepa pocsék indítása után ismét nem tudtak tisztázni a védők, a kapus pedig a végén még egy kötényt is kapott (3–1).

A londoniak ezt követően már hiába mentek előre, még a szépítés sem jött össze, így az ideiglenesen kinevezett Duncan Ferguson irányításával az Everton rögvest javítani tudott.

ANGOL PREMIER LEAGUE
16. FORDULÓ
Everton–Chelsea 3–1 (Richarlison 5., Calvert-Lewin 49., 84., ill. Kovacic 52.)
16.00: Bournemouth–Liverpool (Tv: Digi Sport1)
16.00: Tottenham–Burnley
16.00: Watford–Crystal Palace
18.30: Manchester City–Manchester United (Tv: Digi Sport1)

forrás: nso.hu

- Hirdetés -