PL: húszból egy – a Wolves ikszelt a Southamptonnal

32

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 9. fordulójának záró mérkőzésén a Wolverhampton otthon 1–1-re végzett a Southamptonnal.

Hiába volt az első félidő nagy részében a vendégeknél a labda, a házigazda lényegesen veszélyesebben játszott, 10 lövéséből öt is eltalálta a kaput, de Joao Moutinho ziccerénél, Adama Traoré távoli lövésénél és Daniel Podence fejesénél is védeni tudott Alex McCarthy.

A fordulást követően Podence lábbal is próbára tette a Southampton kapusát, aki ezt is sikerrel megoldotta, az 58. percben pedig büntetett a vendégcsapat: Rayan Ait-Nouri maradt lent, Che Adams centerezett, Theo Walcott pedig közelről a kapuba passzolt (0–1).

Az Arsenal korábbi támadója nem sokkal később kevéssel célt tévesztett, majd Pedro Neto egyenlíthetett volna rögvest beállása után – de jött a blokk.

Negyedórával a vége előtt aztán csak megtört a jég, Raúl Jiménez lövése a kapufáról még kifelé pattant, a labda viszont épp Pedro Neto elé, aki közelről már nem hibázott (1–1).

Percekkel később Raúl Jiménez fejelt szabadrúgás után a kapuba, de már lesen helyezkedett. A végén még tovább növelte a nyomást a házigazda, ám hiába volt összesen 20 kapura lövése, a Southampton megúszta egy kapott góllal.

9. FORDULÓ
Burnley–Crystal Palace 1–0 (Wood 8.)
Wolverhampton–Southampton 1–1 (Pedro Neto 75., ill. Walcott 58.)

forrás: nso.hu

- Hirdetés -