PL: Kissé mulatságosnak tartom ezt a megközelítést – Lampard Kloppról

12

Frank Lampard, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője jól szórakozott azon, hogy az angol bajnoki címvédő Liverpool mestere, Jürgen Klopp megjegyzéseket tett a londoniak átigazolási politikájára és költekezésére.

A német szakember egyetlen új játékost szerződtetett az idény előtt, míg a Roman Abramovics orosz milliárdos tulajdonában lévő Chelsea 200 millió font körüli összeget költött el Timo Werner, Kai Havertz, Hakim Zijes és Ben Chilwell megszerzésére. Klopp erről úgy vélekedett, a Liverpool nem költene ennyit, mert „más típusú egyesület”, amely „nem egy ország vagy egy oligarcha tulajdonában van”.

„Kissé mulatságosnak tartom ezt a megközelítést, mert ha egy klub tulajdonosáról beszélünk, akkor teljesen mindegy, hogy egyébként milyen fajta üzleti tevékenységet folytat. A Premier League-ben nagyon gazdagok az egyesületek tulajdonosai” – jelentette ki Lampard, hozzátéve, hogy a Liverpool története „fantasztikus”, és az elmúlt öt esztendőben, amióta Klopp ott dolgozik, kitűnő játékosokkal tudták megerősíteni a keretet.

„Végigvehetjük ezeknek a futballistáknak a névsorát, Van Dijk, Alisson, Fabinho, Keita, Sadio Mané, Mohamed Szalah… kiváló játékosok, akik nagyon drágán igazoltak a Liverpoolhoz” – mondta Lampard.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -