PL: még egy év! – Hosszabbított a menedzserek rekordere

83

Egy évvel meghosszabbította az idény végén lejáró szerződését Roy Hodgson, az angol Premier League-ben szereplő Crystal Palace menedzsere – számolt be a londoni klub hivatalos honlapja.

Hodgson – aki már a 73. életévét tapossa – 2017 szeptemberében vette át a klub irányítását, előbb 11. majd 12. helyet szerzett az angol élvonalban a csapattal – jelenleg szintén a 12. helyen áll a Palace.

A klub honlapja nem felejti el megemlíteni a tényt, Hodgson már 44 éve edzősködik, anno a svéd Halmstadban kezdte tréneri karrierjét, amellyel két bajnoki címet is nyert. Svédországban még ötször, Dániában egyszer volt ligaelső aktuális csapatával, legnagyobb sikerei közt az Interrel elért UEFA-kupa- és a Fulhammel megvívott, de szintén elvesztett Európa-liga-döntő szerepel még. 2012 és 2016 között az angol válogatott szövetségi kapitánya volt.

Hodgson tavaly február óta a Premier League korrekordere a menedzserek között, ekkor döntötte meg Sir Bobby Robson csúcsát, aki 71 éves és 192 napos volt, amikor 2004 augusztusában utoljára a kispadon ült – egy Aston Villa–Newcastle United (4–2) meccsen.

A tréner új megállapodása a 2020–2021-es idény végéig szól.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -