PL: Mindkét csapat lételeme a támadás – derbit rendeznek Manchesterben

141

Josep Guardiola, a Manchester City menedzsere tiszteli az ellenfelet, de tudja, többet nem hibázhat csapatával.

A Manchester City nem teheti meg azt a Manchester United elleni meccsen, hogy újabb pontokat hullajtson el a bajnoki versenyfutás során. A címvédő csupán harmadik a Premier League-ben, tizenegy pont a lemaradása a listavezetőhöz képest. Josep Guardiola labdarúgói nem hibázhatnak, csakhogy az MU ellen sosem könnyű megszerezni a három pontot.

„Szeretem a rangadókat, amikor városi riválisok csapnak össze – nyilatkozta a Manchester City katalán menedzsere klubja hivatalos honlapjának. – Tiszteljük az ellenfelünket, vetélytársunk meghatározó tényező a világ labdarúgásában, de nem tántoríthat el a célunktól. Felkészítettem a játékosaimat az ütközetre, várom, hogy egymásnak feszüljenek a csapatok.”

A másik oldalon a Manchester Unitedet irányító Ole Gunnar Solskjaer is izgatott a találkozó miatt. A vendégeknek is kiemelt jelentőséggel bír a szombati rangadó, hiszen a negyedik, még Bajnokok Ligája-indulást jelentő helytől nyolc pontra vannak.

„Játékosként a városi derbiket vártam a legjobban – idézi a The Guardian a norvég menedzsert. – Igaz, akkoriban a Manchester City nem volt ilyen erős csapat, mint mostanában. A Tottenham elleni kettő egyes győzelmünk után önbizalomtól duzzadva készülünk az összecsapásra, nem riadunk meg senkitől. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók gólgazdag mérkőzést láthatnak, mindkét csapatnak lételeme a támadás.” 

ANGOL PREMIER LEAGUE
16. FORDULÓ
13.30: 
Everton–Chelsea (Tv: Spíler1)
16.00: Bournemouth–Liverpool (Tv: Digi Sport1)
16.00: Tottenham–Burnley
16.00: Watford–Crystal Palace
18.30: Manchester City–Manchester United (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!
Vasárnap
15.00: Aston Villa–Leicester (Tv: Digi Sport1)
15.00: Newcastle–Southampton
15.00: Norwich–Sheffield United
17.30: Brighton–Wolverhampton (Tv: Spíler1)
Hétfő
21.00: West Ham United–Arsenal

forrás: nso.hu

- Hirdetés -