PL: Nem úgy tűnik, mintha bármi el lenne döntve – Klopp

151

A Liverpool csütörtök este simán, négy gólt szerezve intézte el a Leicester Cityt a Premier League 19. fordulójában, így 13 pont az előnye a tabella élén. A találkozó után természetesen a főszereplők is értékeltek.

A találkozó utáni, BBC által megörökített interjúban a riporter megemlítette, mennyire koncentráltak Klopp játékosai – a német menedzser nem ellenkezett.

„Így van, és nagyon örülök neki, nagyra értékelem és becsülöm azt, amit gyakorlatilag háromnaponta bemutatnak. Már a mérkőzés elején jók voltunk, óriási lehetőségeink voltak, de ezeket nem sikerült gólra váltani. Azonban meccsben maradtunk, irányítottunk, a Leicester ugyanakkor nehezen jött bele a játékba. Az első félidőben mindkét csapaton látszott, hogy kemény az idény, és az, hogy hol tartanak ebben a pillanatban. Mi jobban irányítottunk, a Leicester viszont talán nem volt annyira agresszív, mint amennyire szokott lenni” – magyarázott a lefújás után a Liverpool szakvezetője.

„Volt már tíz-tizenegy pontos előnyünk is, most tizenhárom, ám nem érezzük ezt, és nem gondolunk erre. Igazából a meccs előtt egyszer sem említettük ezt, mert egyszerűen nem érdekes. Mindannyian ismerjük a sztorit, hogy a brit futball történetében még sosem volt olyan, hogy egy csapat ennél nagyobb előnyt vesztett el. Ez az én fülemben negatívan cseng, szóval miért gondolkodnánk ilyesmin? Csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Mondom is, a következő öt találkozónkon a Wolverhampton, a Sheffield United, az Everton, a Tottenham és a Manchester United ellen lépünk pályára. Ebből nekem nem úgy tűnik, mintha bármi el lenne döntve, mindegyik meccset le kell játszanunk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy felkészüljünk ezekre, a számok viszont egyáltalán nem fontosak nekünk” – 
olvasható a The Guardianen.

Klopp a megsérülő Jordan Hendersonnal kapcsolatban megnyugtatta a szurkolókat: „Jordan rendben van. Kapott egy rúgást a sípcsontjára, vérzett is utána, de azt mondta, tudta volna folytatni.”

„Fantasztikus csapat nagy önbizalommal – mondta ezt már korábbi együtteséről Brendan Rodgers, a Leicester City menedzsere. – Elég tapasztaltak és jók ahhoz, hogy megcsinálják, amit elterveztek, habár még mindig sok van hátra. A legutóbbi két találkozó remek visszajelzés volt nekünk. Remekül teljesítettünk eddig, ezzel beszálltunk a bajnoki címért folyó versenybe, de láthattuk, milyen magas szintet képviselt az ellenfél.”

A Leicester City kapusa, Kasper Schmeichel keményen kritizálta Michael Oliver játékvezetőt a megadott tizenegyes miatt. Mint ismert, Caglar Söyüncü kezéről pattant le a labda, ezért rúghatott büntetőt James Milner.

„Szerintem túl kemény ítélet volt. Meccsben voltunk, amíg a bíró nem akart hőst csinálni magából, onnantól kezdve szétestünk. Nem tudom, mit kellett volna csinálnia, az oldalához szorította a karját, valakiről lepattant a kapu előtt, alig volt ideje reagálni. Ő kétségbeesetten befújja, a VAR pedig ilyenkor már nem vonja vissza a döntést.”

ANGOL PREMIER LEAGUE
19. FORDULÓ

Leicester–Liverpool 0–4 (Firmino 31., 74., Milner 71. – 11-esből, Alexander-Arnold 78.) 

forrás: nso.hu

- Hirdetés -