Portugália: Cristiano Ronaldóról stadiont neveznének el

562

Cristiano Ronaldo karrierje első és legutóbbi, 699. gólját is az Estádio José Alvaladéban szerezte meg, hamarosan azonban lehet, hogy ő lesz a lisszaboni stadion névadója.

Péntek este Európa-bajnoki selejtezőn a címvédő portugál együttes hazai pályán, Lisszabonban fogadta a luxemburgi válogatottat (3–0). A hazaiak világklasszisa, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo a 65. percben talált be, megszerezte pályafutása 699. gólját, így jó esélye nyílik arra, hogy az ukránok elleni hétfői összecsapáson már hétszázados legyen.

Ronaldo számára más okból is különleges volt ez a találat, hiszen a portugál sztár éppen ebben a létesítményben szerezte meg karrierje első profi gólját, nevelőegyesületének, a portugál élvonalban szereplő Sporting CP-nek a labdarúgójaként.

A pénteki győzelem után a Sporting elnöke is megszólalt, a 40 esztendős Frederico Varandas forradalmi ötlettel állt elő. Azt mondta, hogy büszkeséggel töltené el, ha Cristiano Ronaldo visszavonulása után egyszer róla nevezhetnék el az arénájukat.

Bárhogy is, valószínűleg Ronaldo is megbarátkozna egy ilyen ötlettel, de vajon a CR7 Stadion vagy a Cristiano Ronaldo Aréna csengene szebben?

EB-SELEJTEZŐ
7. FORDULÓ

B-CSOPORT
Portugália–Luxemburg 3–0
 (Bernardo Silva 16., C. Ronaldo 68., Guedes 89.)
Ukrajna–Litvánia 2–0 (Malinovszkij 29., 58.)

forrás: nso.hu

- Hirdetés -