Serie A: a Verona szíve győzte le a Juvét; Szczesny zavarba esett – visszhangok

149

Cristiano Ronaldo történelmet írt, a Juventus viszont negatív idényrekordot állított fel a Hellas Verona ellen. A veronaiak újonc létükre a 6. helyen állnak a tabellán – hogy mi a titok? Ivan Juric vezetőedző szerint a szívük. A Juvét is így győzték le végül.

Mint arról beszámoltunk, Cristiano Ronaldo történelmet írt a Verona ellen, mivel zsinórban a 10. bajnokiján is gólt lőtt, amire Juventus-játékostól még nem volt példa az olasz élvonal történetében. Mindez ugyanakkor nem ért pontot, mivel két exmilanói, Fabio Borini és Giampaolo Pazzini góljával fordított és nyert a Hellas Verona.

Érdekesség, hogy a Juventusnak a 90 perc alatt ugyanúgy három kaput eltaláló lövése volt, mint a két csapat őszi – akkor a „zebrák” által 2–1-re megnyert – meccsén. Ez pedig az Opta Paolo statisztikusai szerint negatív rekordot jelent a 2019–2020-as idényben.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. A Verona szervezett csapat és már az első percektől nagy nehézségeket okozott számunkra. Megszenvedtünk. Jól teljesítettünk, vezettünk, kétszer is eltaláltuk a kapufát, de csupán ezen erőfeszítésekért nem járt pont. Az első kapott gólunk megmagyarázhatatlan, ha bajnokok akarunk lenni, akkor nem lehetünk ennyire pontatlanok és figyelmetlenek egyetlen játékszituációban sem” – bosszankodott a DAZN-nak Maurizio Sarri.

„A Verona megérdemelte a győzelmet, mert az első perctől az utolsóig agresszíven, nagy akarattal futballozott. Mindent megtettünk mi is, de aztán eldobtuk magunktól mind a három pontot a figyelmetlenségeinkkel. Ez nem az első alkalom. A mentális felkészültség a legfontosabb. Muszáj, hogy a meccsek végéig százszázalékosan koncentráltak maradjunk. Ha nincs meg a teljes koncentráció, fizikailag sem leszünk rendben” – tette hozzá a bosszús Juve-edző.

„Zavarba ejtő, ami történt – mondta a Juventus egyese, Wojciech Szczesny. – Mérgesek vagyunk magunkra. Még meg kell értenünk, pontosan mi történt, de egyértelműen megfizettünk az óvatlanságunkért a játék fontos szakaszaiban. A motivációnk rendben van, otthon jól is szerepelünk, de idegenben akadnak nehézségeink. Azt hiszem, ez leginkább mentális kérdés lehet. Ezen pedig jó lenne mihamarabb változtatni, mert kínos, ha az idegenbeli mérkőzéseinken sorra hullajtjuk a pontokat.”

„Ronaldo is bosszús, akárcsak mi, mindent megtett a győzelemért, remek rekordot ért el, de ez semmit sem ér a tabella szempontjából” – tette hozzá a lengyel kapus utalva CR rekordjára.

„Ma mindennél nagyobb szükség volt a szívünkre. Nem voltunk annyira élesek, annyira intenzívek, mint általában. A sorozatterhelés sokat kivett a csapatból, de így is megvolt a lelki erőnk ahhoz, hogy menjünk előre. Nagyon jó volt az első 35 perc, de túl sok jó lehetőséget hagytunk kihasználatlanul. A Juventus ezután kihasználta a hibáinkat, de a végén, talán némi szerencsével is, sikerült megfordítanunk a meccset” – értékelt a Hellas Verona mestere, Ivan Juric.

Döbbenetes adat, de a Verona teljes kerete 9.53 millió eurót keres, ezzel szemben a túloldalon Ronaldo egymaga 31 millió eurót tehet zsebre – hívta fel a figyelmet meccs utáni cikkében a Football Italia.

„Nem reális az, hogy a legnagyobbak között harcoljunk, mégis itt vagyunk. Nem tudom, mit mondjak. Számítottunk arra, hogy jók lehetünk ebben az idényben, de arra azért nem, hogy ennyire jók. Tele van a keret fiatal játékosokkal, akik rendkívül éhesek a sikerre, erre remek példa Marash Kumbulla, aki ma egészen fantasztikus munkát végzett Douglas Costával szemben… Nyáron eldöntöttük, bátran fogunk játszani, ebben benne van a kapott gól is, de az is, hogy jelentős problémákat tudunk okozni bárkinek az ellenfeleink közül” – tette hozzá a győzelme után a tabella 6. helyén álló csapat trénere.

A Juventus ellen a már-már veteránnak számító Giampaolo Pazzini döntött.

„Nyolc nap alatt három meccset játszottunk, és mindegyiken pontot tudtunk szerezni, fárasztó sorozat volt, de azt hiszem az egész csapat megérdemli a dicséretet – kezdte a győztes gólt szerző Pazzini – Nem hinném, hogy bárki számított volna arra, hogy egy ilyen sorozat végén ennyire jók lehetünk akár a Juventus ellen is. De megdolgoztunk a sikerért, számos lehetőséget tudtunk kialakítani. Aki kevesebbet játszott a héten, az is jól szállt be. Alapvető fontosságú, hogy egységesek vagyunk” – mondta a 35 éves támadó, aki a 86. percben büntetőből vette be a Juve kapuját

OLASZ SERIE A
23. FORDULÓ

Verona–Juventus 2–1 (Borini 76., Pazzini 86. – 11-esből, ill. C. Ronaldo 65.)

forrás: nso.hu

- Hirdetés -