Serie A: hozta a kötelezőt a Torino, kiütéssel nyert a Samp

140

Az európai kupaindulást célul kitűző Torino mellett több, a kiesés ellen küzdő csapat is pályára lépett vasárnap délután a Serie A 19. fordulójában. Előbbi szoros győzelmet aratott, míg a Sampdoria és a Fiorentina is nyert, amivel fellélegezhet egy időre.

FIORENTINA–SPAL 1–0
A kiesőzónához egyre közelebb kerülő, pocsék formában lévő Fiorentina hosszú idő után először lépett pályára valós győzelmi reményekkel – a sereghajtó SPAL ellen. Bár mindkét csapat győzelmi kényszer alatt állt, ez a játékon nem látszott meg, valamirevaló helyzetekig csak elvétve jutottak el. A hajrában aztán egy szöglet után Germán Pezzella érkezett a kapu elé, és megnyerte a meccset a Fiorentinának.

SAMPDORIA–BRESCIA 5–1
Kiesési csata a javából. A hazai Sampdoria a vonal felett két ponttal, a tizenhatodik helyen, míg a Brescia utolsó előttiként várhatta az összecsapást. A vendégek kezdtek agresszívabban, a 12. percben a vezetést is megszerezték, ám ezt követően magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak, és még az első félidő hajrájában fordítottak. A második félidőben aztán Fabio Quagliarella büntetőjével tovább növelte előnyét a Sampdoria, majd a folytatásban teljesen szétesett a Brescia, és további két gólt kapott.

TORINO–BOLOGNA 1–0
Továbbra is az európai kupaindulás kiharcolása a torinóiak legfőbb célja ebben az idényben, ehhez azonban vasárnap délután is győzelemre volt szükségük a középmezőnyben tanyázó Bologna ellen. Ennek megfelelően már a 11. percben vezetést szereztek a hazaiak Alejandro Berenguer révén, majd átvette az irányítást a vendégcsapat, és a mérkőzés hátralevő részében nagy nyomás alatt tartotta a Torinót. Gólt ellenben nem tudott szerezni, így mindhárom pont a hazaiaké lett.

OLASZ SERIE A
19. FORDULÓ
Fiorentina–SPAL 1–0
 (G. Pezzella 82.)
Sampdoria–Brescia 5–1 (Linetty 34., Jankto 45+3., Quagliarella 69., 92. – az elsőt 11-esből, G. Caprari 77., ill. Chancellor 12.)
Torino–Bologna 1–0 (Berenguer 11.)
KÉSŐBB
18.00: 
Verona–Genoa
20.45: Roma–Juventus (Tv: Digi Sport2) – élőben az NSO-n!
KORÁBBAN
Udinese–Sassuolo 3–0 (Okaka 14., Sema 68., De Paul 91.)

forrás: nso.hu

- Hirdetés -