Serie A: Ribéry és Boateng sem tudott segíteni a Fiorentinán

165

A kiesőzónából menekülő Lecce a hétfői drámai pontmentés után ezúttal firenzei győzelemnek örülhet: a vendégcsapat Andrea La Mantia találatával 1–0-ra győzött a Fiorentina ellen az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 14. fordulójában.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott a Fiorentina–Lecce összecsapáson, a 45 perc legnagyobb lehetőségét Pol Lirola puskázta el, aki nagy szóló végén, csupán a kapussal szemben állva a kapu mellé lőtt a 11. percben.

Franck Ribéry sem tudta megváltani a világot, aki több mint egy hónap, a botrányos utóéletű október 27-ei mérkőzés óta először léphetett pályára Firenzében (a francia szélső hárommeccses eltiltást kapott, miután lökdösődni kezdett a játékvezetővel a lefújás után, s ezért utólag kiállították). A visszatérés viszont duplán nem lesz örömteli számára: nem elég, hogy igazán nagy helyzete nem akadt, a hosszabbításban hosszasan ápolni kellett – majd a második félidőre már ki sem tudott állni a violákkal, helyét Kevin Prince Boateng vette át.

A fordulás után fokozta a tempót a Fiorentina, de gólt mégis a vendégcsapat szerzett: Andrea La Mantia indult meg a felezőtől, hogy aztán jó 30 másodperccel később, sakk-mattig játszott akció végén közvetlen közelről ő is bólintson a hazai kapuba (0–1).

A hazaiak próbálkoztak, de inkább csak szenvedtek, Dusan Vlahovic, majd a csereként beálló Pedro labdáján is jól helyezkedett Gabriel kapus. Három perccel a vége előtt Henrique Dalbert került a földre a tizenhatoson belül, de hiába reklamált, nem kapott tizenegyest.

A firenzeiek a legutóbbi öt bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni, és legjobb esetben is a 11. helyre csúsznak vissza a forduló végére. A Lecce a tizennegyedik.

OLASZ SERIE A
14. FORDULÓ
Fiorentina–Lecce 0–1 
(La Mantia 49.)
Korábban
Brescia–Atalanta 0–3 (Pasalic 26., 61., Ilicic 92.)
Genoa–Torino 0–1 (Bremer 77.)
VASÁRNAP
12.30: Juventus–Sassuolo (Tv: Digi Sport1)
15.00: Internazionale–SPAL (Tv: Digi Sport1)
15.00: Lazio–Udinese
15.00: Parma–Milan (Tv: Digi Sport3)
18.00: Napoli–Bologna (Tv: Digi Sport1)
20.45: Verona–Roma (Tv: Digi Sport2)

forrás: nso.hu

- Hirdetés -