Szépkorú világbajnoki érmeseket és edzőket is köszöntött a Mező Ferenc Sportbizottság

172

Mint karácsony előtt már esztendők óta hagyomány, ezúttal is köszöntött a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottsága szépkorú világbajnoki érmes sportolókat, valamint kiemelkedő sporteredmények elérésében közreműködő sportszakembereket, edzőket a Larus Étteremben rendezett baráti összejövetelen.

A Mező Ferenc Sportbizottság a 2017. január 1-jétől módosított sporttörvény alapján azóta is nagy hangsúlyt fektet az olimpiai sportágak képviselői közt az idős sportolók anyagi és erkölcsi megbecsülésére is.

A december 3-ai eseményen részt vett Kulcsár Krisztián, aki köszöntőjében a megbecsülést hangsúlyozta, melynek része ez a rendszeresített találkozó és ajándékozás is. A MOB elnöke azt mondta, a sportbizottság ezt a feladatát a jövő évben is el tudja végezni, a feltételek adottak lesznek, és dr. Bodnár András elnöknél „jó kezekben vannak”. Emlékeztetett, hogy idén tavasszal a MOB együttműködési megállapodást kötött a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézettel a budapesti illetőségű érmes sportolók egészségügyi ellátását illetően, az igényeket a MOB-irodában Kis Zoltánné Irénkével kell egyeztetni.

Dr. Bodnár András bizottságvezető megemlékezett a közelmúltban elhunyt olimpikonokról, vb-érmes sportolókról, az olimpiai család tagjairól, akik küzül „többen többször jártak is itt köztünk”; úgy fogalmazott: „ők átmentek egy másik szobába”. Az olimpiai bajnok vízilabdázó megerősítette, hogy ők a jövőben is tovább dolgoznak a szépkorú, egykori eredményes versenyzők megbecsüléséért. A tokiói olimpiával kapcsolatban azt mondta, a fiatalok készülnek, közülük kerülnek ki az újabb generáció érmesei, akik ilyen értelemben „ennek a társaságnak a folyamányát jelentik”.

A Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottsága ezúttal 60 főt – köztük 39, olimpiai sportágban világbajnoki érmes sportolót – részesített ajándékban, támogatásban.

Az eseményen részt vett Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, Kiss Zoltánné, a MOB munkatársa, dr. Nagy József, a sportbizottság alapító tagja, továbbá dr. Tóthné Juhász Katalin és Erdős Sándor olimpiai bajnok vívó, a Mező Ferenc Sportbizottság tagjai is.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -