Telkiben, majd Törökországban készül az elitkörre a női U19-es válogatott

152

Telkiben edzőtáborozik az Eb-selejtezőre készülő női U19-es válogatott. A négynapos összetartás edzésekkel és az MTK felnőttcsapata elleni felkészülési mérkőzéssel telt.

– Azt a taktikát gyakoroljuk, amit az elitkörben szeretnénk játszani. Nem akarok panaszkodni, de több alapemberünk is sérüléssel küszködik. Természetesen várjuk őket vissza, szeretnénk mielőbb egészségesnek tudni őket és csatasorba állítani. A munkát elvégezzük ebben a négy napban is és a játékelemeket azok a játékosok is tudják gyakorolni, akik csereként jönnek számításba; de fontos lenne, hogy a teljes keret rendelkezésre álljon – mondta Turtóczki Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A védelem oszlopát jelentő Fördős Beatrix hosszabb ideje vissza-visszatérő bokasérüléssel küzd, az összetartásra viszont elutazott és külön edzéseket végez. Az még kérdéses, hogy az áprilisi elitkörig felépül-e.

– A rendelkezésre álló játékosokat készítjük fel. Ez benne van a sportban, a sérülteket tudni kell pótolni.

A válogatott március első hetében Törökországba utazik, ahol egy hatcsapatos felkészülési tornán vesz részt. Itt két csoportmérkőzést, illetve egy helyosztót is játszik az együttes.

– Ezeken a mérkőzéseinken is a taktikánkat fogjuk elmélyíteni és természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni – tette hozzá a szövetségi edző.

A csapat következő tétmérkőzése Lengyelországban lesz április 8. és 14. között. Turtóczki Sándor együttesét a sorsoláson a második kalapból húzták, és a házigazda lengyelek mellett Belgiummal és Szlovákiával került egy csoportba.

Az U19-es korosztályból többen is az érettségi vizsgáikra készülnek, amelyek az elitkör után, a május-júniusi vizsgaidőszakban lesznek.

– Igyekszünk segíteni nekik és a torna alatt a meccsnapokat leszámítva minden nap biztosítunk nekik időt arra, hogy a tananyaggal is foglalkozzanak. Nem ez a legideálisabb helyzet, de azt gondolom, a focit és tanulást össze lehet úgy egyeztetni, hogy mindkét területen a legjobbat tudják nyújtani a játékosok – tette hozzá zárásul Turtóczki Sándor szövetségi edző.

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -