Tenisz: hiába a szettelőny, kiesett Fucsovics Rotterdamban

213

Fucsovics Márton három szettben kikapott a hatodik kiemelt Roberto Bautista Aguttól a Rotterdamban zajló férfi kemény pályás tenisztorna első fordulójában.

Bautista Agut és Fucsovics is elvesztette az első adogatását, majd 2:2 után ismét mindketten brékeltek. A spanyol később megint hibázott, ráadásul nagyon fontos pillanatban, így a világranglista 66. helyén álló magyar kihasználta a lehetőséget és 6:4-re behúzta az első játszmát.

A második szettben mindkét játékos magabiztosan hozta a saját adogatását, Fucsovics keze akkor sem remegett meg, amikor adogatóként szettlabdát hárított 5:6-nál. A tie-breakben a spanyol azonban sokkal koncentráltabb volt, 7–1-re húzta be a rövidítést, így döntő szett következett.

A harmadik – mindent eldöntő – felvonásra a torna hatodik kiemeltje, Bautista Agut átmentette a lendületét és simán, 6:1-re nyerte meg a játszmát, így a mérkőzést is.

Érdekesség, hogy szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2019. február 8-án találkozott egymással először és ezt megelőzően eddig egyetlen alkalommal Roberto Bautista Agut és Fucsovics Márton – legalábbis hivatalosan. A most 31 éves spanyol ugyanis egy esztendeje váratlanul megbetegedett a születésnapos Fucsovics elleni meccsét megelőzően, így nem állt ki ellene.

A következő fordulóban, a legjobb nyolc közé jutásért egy honfitárs vár Bautista Agutra. A szintén spanyol Pablo Carreno Busta (30.) karrierje során járt már a világranglistán előrébb is, kettő és fél éve a 10. helyen állt.

ATP 500-AS TORNA, ROTTERDAM (2 155 295 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ
Roberto Bautista Agut (spanyol, 6.)–Fucsovics Márton 4:6, 7:6 (7–1), 6:1

Carreno Busta (spanyol)–Mannarino (francia) 7:5, 6:7 (3–7), 6:4

WTA-TORNA, SZENTPÉTERVÁR (782 900 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ

Szakkari (görög, 6.)–Gyjacsenko (orosz) 3:6, 6:4, 7:6 (7–3)
Ribakina (kazah, 8.)–Siniaková (cseh) 6:3, 6:4
Potapova (orosz)–Szamszonova (orosz) 6:2, 6:4

forrás: nso.hu

- Hirdetés -