Tenisz: kiejtette az első kiemeltet Stollár Launcestonban

196

Bejutott a legjobb nyolc közé Stollár Fanny a launcestoni női tenisztornán, ráadásul a verseny első kiemeltjét, a spanyol Paula Badosát búcsúztatta a 25 ezer dolláros összdíjazású ausztráliai tornán.

Mint beszámoltunk róla, a magyar versenyző makacs hátsérülése és lovaglóizom-húzódása mellett még betegséggel is küszködik, de fel sem vetődött benne, hogy ne álljon ki a világranglistán őt majd’ 300 hellyel megelőző spanyol ellen.

És milyen jól tette: az első szettet ugyan 7:5-re az első kiemelt nyerte – a harmadik játékban sikerült elvennie Stollár adogatását, aki ugyan ezt 5:4 után azonnal visszavette, a következőben megint elvesztette –, a másodikat viszont 6:3-ra nyerte, s a döntő játszmában, 2:1-es Stollár-vezetésnél – miután a magyar lány breakelt – az ugyancsak betegeskedő Badosa inkább feladta a találkozót.

„Már az első játszmában is jól ment a játék, ám akkor még nem hittem magamban, ezért a fontos pontoknál mindig hibáztam. Aztán éreztem, hogy meg lehet nyerni a meccset, és egyre magabiztosabbá váltam. Sajnálom, hogy nem játszottuk végig a mérkőzést, ez most így alakult, de nagyon kellett ez a siker az önbizalmamnak, és bár továbbra sem vagyok sokkal jobban, a következő meccsen is küzdeni fogok” – nyilatkozta honlapunknak az egyéni világranglistán 370., párosban viszont 80. helyen álló Stollár Fanny.

Következő ellenfele a torna negyeddöntőjében a 6. kiemelt, a ranglistán pedig 289. japán Simizu Ajano lesz, magyar idő szerint valamikor csütörtökről péntekre virradó éjszaka.

LAUNCESTONI NŐI TENISZTORNA (25 ezer dollár)
Női egyes, nyolcaddöntő
Stollár Fanny (magyar)–Paula Badosa (spanyol, 1.) 5:7, 6:3, 2:1-nél Badosa feladta

forrás: nso.hu

- Hirdetés -