Tenisz: Serena Williams célja továbbra is Margaret Court rekordja

203

Patrick Mouratoglou teniszedző szerint Serena Williamsnek stratégiát kell váltania, hogy elérje célját, az újabb Grand Slam-tornagyőzelmet.

A 38 éves játékos továbbra sem tett le róla, hogy megdöntse az ausztrál Margaret Court rekordját, aki 24 Grand Slam-tornát nyert meg egyesben. Williamsnek a csúcs beállításához még egy, annak megdöntéséhez két sikerre van szüksége. Lánya születése óta, vagyis az elmúlt két évben négyszer jutott döntőbe GS-tornán, de mindegyiket elveszítette, az idei ausztrál nyílt bajnokságon pedig a harmadik fordulóban búcsúzott.

„Szembe kell néznünk a valósággal, el kell fogadnunk azt a tényt, hogy valami nem működik” – mondta Patrick Mouratoglou a BBC-nek.

Hozzátette, tanítványa képes elérni a kitűzött célt – különben már nem teniszezne –, de néhány dolgon változtatniuk kell. „Talán más nézőpontra, más stratégiára van szükség. Továbbra is magas szintet képvisel, de meg kell értenünk, miért nem képes megnyerni. Nagy különbség van a döntőbe jutás és a győzelem között” – magyarázta a tréner.

Mouratoglou hozzáfűzte, Williams kudarcnak tekinti, ha nem nyer meg egy Grand Slam-tornát, ráadásul az életkora miatt az idő nem neki és a rekorddöntésnek dolgozik.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -