Teqball: Ronaldinho Puskás-mezt kapott a budapesti vb megnyitóján

153

Pénteken megtartották a december 6. és 8. között sorra kerülő budapesti teqball-világbajnokság megnyitóját. Az eseményen ott volt a torna sztárvendége, Ronaldinho is, aki szemmel láthatóan minden pillanatát élvezte a műsornak. A brazil zseni egy Puskás Ferenc nevével ellátott mezt is kapott ajándékba. Tekintsék meg a megnyitóról készült legjobb fotókat!

Borsányi Gábor, a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) elnöke, a teqball társalapítója az esemény pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a sportág harmadik vb-jén a tavalyi 42-vel szemben már 58 nemzet vesz részt, közel 150 sportolóval.

Az eseményre több mint száz országból érkeztek sportvezetők és sportdiplomaták, akik nyitottak a sportágra. Hozzátette: az idei verseny újdonsága, hogy az egyéni és a páros mellett már vegyes párosban is rendeznek bajnokságot, így a női sportolók is megmutathatják felkészültségüket.

Tájékoztatása szerint a vb összdíjazása 150 ezer dollár, és biztos abban, hogy izgalmas, látványos, valamint sportszerű mérkőzésekre kerül sor.

„Célunk a sport általi értékteremtés, valamint az, hogy bebizonyítsuk a fiataloknak: egy magyar ötlettel is lehet világot hódítani” – jelentette ki Borsányi Gábor.

A FITEQ elnöke kiemelte: a sportág elterjesztéséhez szükségük van partnerekre, ezért is örül annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a sajtótájékoztató keretében írtak alá a Külgazdasági és Külügyminisztériummal.

Utóbbi képviseletében Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a teqball a magyar sportdiplomácia zászlóshajója.

„A teqball száz százalékban magyar találmány, amely kitűnő példa a magyar kreativitásra, találékonyságra és a sportpályán mindig jól jövő fineszre, amely nagyszerű mérnöki munkával és remek kivitelezéssel párosult, aminek köszönhetően ma már világ körüli útját járja” – fogalmazott az államtitkár, aki beszámolt arról, hogy a világ különböző részeire már eddig is több teqballasztalt adományoztak.

„Az eddigi együttműködésünket most formailag is megerősítettük, és további 200 asztalt adományozunk világszerte közösen, a kiszállítási költségekkel együtt, összesen 500 ezer euró értékben” – fűzte hozzá Menczer Tamás.

Végül kiemelte: a Külgazdasági és Külügyminisztériumban hamarosan megalakítják a Magyar Világjátékok szervezőbizottságát, és a jövő év első felében a kormány elé benyújtanak egy olyan előterjesztést, amelynek köszönhetően 2021-ben megrendezhetik az 1. Magyar Világjátékokat.

A hatalmas népszerűségnek örvendő és végig testőrök által védett Ronaldinho egy Puskás feliratú, 10-es számú meggypiros nemzeti mezt vett át Menczer Tamástól, akinek a brazil futballcsillag a szervezők nevében egy teqballasztal makettjét adta át.

Ronaldinho elárulta: azért vállalta, hogy a teqball nagykövete legyen, mert az első pillanatban lenyűgözte őt a játék.

„Imádom mindazt, ami a labdával kapcsolatos, emellett jó barátság köt a teqball családjához, így én is a tagjának érzem magam” – mondta.

forrás: nso.hu

- Hirdetés -