U17: Győzelem Csehország ellen

156

Szoros mérkőzésen, a végén hátrányból fordítva nyert 5-4-re a magyar U17-es futsalválogatott a Visegrádi Négyek tornáján.

Frank Tamás szövetségi edző válogatottja lőtte az első gólt a Csehország elleni találkozón: Dorogi Benjamin szerzett vezetést a csapatnak a Visegrádi Négyek tornáján. Erre gyorsan jött az egyenlítés, majd Szalmás Zoltán góljával ismét előnybe kerültünk, de ellenfelünk egyenlített még az első félidőben.

A szünet után átvették a vezetést a csehek, de egy öngólnak köszönhetően ismét kiegyenlítődött az állás. Bár leginkább mi irányítottuk a játékot, a következő gólt Csehország szerezte, amire Gerencsér Antal reagált, 4–4-ről folytatódott a mérkőzés. A győztes találatot Kovács Máté jegyezte, így szoros mérkőzésen tudtunk nyerni 5–4-re.

– Bár összességében nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, butaságokból kaptunk gólokat, amikor még egyet lőnünk kellett volna. A helyzeteket nem tudtuk a kellő időben gólra váltani, így szoros lett a mérkőzés. Nagyon fiatal még a csapat, ez meglátszott a néhol kapkodó játékunkon. A koncentráción, a helyzetkihasználáson javítanunk kell, a fiúk is látják, hogy ezen a szinten minden hibánkat azonnal megbüntetik. Nem vagyunk még hozzászokva a nemzetközi mezőnyhöz, de azt gondolom, nem vagyunk lemaradva a környező országokhoz képest, hiszen néhány hete a szerbeket, most pedig a cseheket is legyőztük. Építjük a csapatot, ami majd az Eb-selejtezőn is jól tud szerepelni – értékelt a mérkőzést követően Frank Tamás.

A válogatott Szlovákia ellen zárja a tornát hétfőn, 13.00-tól.

A válogatott kerete:

Nyerges András
Magyar Kristóf

Szalmás Zoltán
Lipl Noel
Sóvári Benedek
Papp Zsombor
Kovács Máté
Vatamaniuc-Bartha Dávid
Németh Benjamin
Gerencsér Antal
Szatmári Ákos
Récsei Péter
Szabó Zalán
Dorogi Benjamin

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -