ÚJ CSILLAG SZÜLETETT!!!!!

178

Emberfeletti teljesítménnyel verte Piros Zsombor Jiri Veselyt a Davis Kupa első meccsén!

Első tét meccsét játszhatta Piros Zsombor ma a csehek elleni Davis Kupa Világcsoport találkozó első mérkőzésén.

Ellenfele a 91. helyen álló Jiri Vesely volt, aki jóval tapasztaltabb mind az ATP Tour-on, mind a Davis Kupában.

Mégis a 419. helyen álló 18 éves magyar előtt adódott az első breaklehetőség a mérkőzésen és élni is tudott vele, Vesely azonban jó érzékkel ezt egyből visszavette, majd 2-3-nál újra breakelni tudott.

Ezt az előnyt végig is tudta vinni a játszmán, ami így 6-3-mal lett az övé, de nem lehetett nyugodt, hiszen Zsombi már az első szett vége felé leküzdötte megilletődöttségét és bravúros pontokkal jelezte, hogy nem feltartott kézzel lépett pályára.

Ez aztán a második szettben még élesebben megmutatkozott, Zsombi 3-0-s vezetésre tett szert, a breaket azonban a balkezes cseh 4-2-nél visszavette. Nem lőtte el azonban Zsombi az összes puskaporát, 5-4-nél újra breakelt és megnyerte a szettet.

A harmadik játszma egy breaken ment el, 3-3-nál vette el Vesely a magyar játékos adogatását és 6-4-re hozta a szettet, Zsombi így karrierje első olyan meccsét játszhatta, mely három szettnél hosszabb volt.

Esélyeit gyengítette, hogy ápolni kellett a szett előtt, játékán azonban ez mit sem érződött. A fiatalos lendület számos pengés megoldással párosult, bátran mozgatta ellenfelét és továbbra is bravúros ütésekkel vette el Vesely kedvét.

Itt is, ott is volt pár break sansz, de nem tudták elvenni egymás adogatását, így jöhetett a rövidítés, melyben Zsombi elővette a legjobb játékát, újabb szemet kápráztató megoldásokkal rukkolt elő és két mini breakkel behúzta a tie-breaket.

Több, mint három óra játék után tehát jöhetett a döntő szett, amiben Vesely 2-1-nél breakelt és már 1-4-re is vezetett, de Zsombit nem olyan fából faragták, aki feladja. Összeszedte utolsó erőtartalékait és 2-4-nél visszavette a breaket, sőt 5-5-nél világszínvonalú tenisszel vette el ellenfele szerváját.

A meccsért adogathatott ekkor Zsombi és emberfeletti erővel végül sikerült legyőznie Veselyt 36 64 46 76 75-re, ami bátran állíthatjuk, hogy világszenzáció.

Forrás:huntennis.hu
- Hirdetés -