Új nevekkel és hiányzókkal utazik a női válogatott Törökországba

108

Markó Edina szövetségi kapitány csapata nemzetközi tornán készül a tavaszi Eb-selejtezőkre. A márciusi mérkőzések után rögtön a két legnehezebb ellenféllel kezdi a sorozatot: előbb itthon, az Illlovszky Rudolf Stadionban fogadja Izlandot, majd Svédországba utazik.

A női válogatott legfontosabb célja a felkészülési időszakban, hogy az áprilisban folytatódó Eb-selejtező sorozatra a lehető legjobb állapotban legyen a csapat, ezért a kisebb sérüléssel küszködő Jakabfi Zsanett és Zeller Dóra is a klubjában folytatja a felépülést és készülést a tavaszi rajtra. A Ferencváros kapusa, Samu Anna a csapat edzőtáborában térdszalag húzódást szenvedett, így ő sem utazik március elején Törökországba a válogatottal, ahol Markó Edina együttese nemzetközi tornán fog szerepleni március 2-11. között.

 A felkészülési tornák arra is lehetőséget adnak, hogy minden szóba jöhető játékost megnézzünk. Itt még nem akkora a tét, mint a selejtezőkben lesz, azokat a kerettagokat is kipróbálhatjuk, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, vagy még nem léphettek pályára a válogatottban – kezdte Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Meghívót kapott most Horti Boglárka, Németh Hanna, Fáradi-Szabó Edina, Magyarics Zoé és Nagy Ágnes is, akik nem tartoznak a szűk kerethez. Ott van a csapatban Pusztai Sára is, aki az Eb-selejtező elitkörre készülő U19-es együttes csapatkapitánya.

 Sokat segít, hogy az U19 egyidőben velünk szintén Törökországban, tőlünk nem messze fog edzőtáborozni, így Turtóczki Sándor szövetségi edzővel megbeszéltük, hogy Sári az utolsó mérkőzésükre csatlakozik hozzájuk, hogy velük is tudjon készülni. Fontosnak tartjuk, ahogy nemrég Csiki Anna esetében is, hogy a lányok a saját korosztályukban legyenek vezérek, de már a felnőtt csapatba is be tudjuk őket építeni, és Sárira most már komolyan számítok az A-válogatottban is.

A török tornán Venezuela, Hong Kong és Románia lesznek az ellenfeleink.

 Többek között azért is választottuk ezt a tornát, mert komoly erőt képviselő csapatokkal mérkőzhetünk meg, akikkel ráadásul ritkán van lehetőség találkozni. Mivel a bajnokság még szünetel, nem lesznek topformában a lányok és a torna előtt csak egy Magyar Kupa-fordulót fognak játszani a hazai klubokban szereplők. Most szeretném felmérni, ki milyen állapotban van, mert áprilisban már nem lehet mellébeszélni – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A válogatott április 10-én hazai pályán fogadja Izland csapatát, majd Svédországba utazik. Az Eb-selejtezőben ezeken kívül vár még rá egy Lettország elleni idegenbeli és egy Szlovákia elleni hazai forduló.

– Itt már minden találkozónak megvan a nehézsége. Izland ellen kezdtük a sorozatot és nagyon készültük ellene, a mérkőzés nagy részében fel is vettük vele a versenyt, de végül vereséget szenvedtünk. A hazai visszavágó ezért is fontos, szeretnénk partiban lenni a nagyon kemény izlandi ellenféllel – mondta zárásul Markó Edina.

A NŐI A-VÁLOGATOTT TÖRÖKORSZÁGBA UTAZÓ KERETE:

Kapusok:   

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)

Védők:

Kovács Laura (ETO FC Győr)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Csiki Anna (Ferencvárosi TC)
Horti Boglárka (Haladás-Viktória FC)
Németh Hanna (Indiana University Athletics)

Középpályások:

Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Rácz Zsófia (Haladás-Viktória FC)
Farádi-Szabó Edina (MTK Hungária FC)
Pusztai Sára (Ferencvárosi TC)
Magyarics Zoé (MTK Hungária FC)

Csatárok:

Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanni (Ferencvárosi TC)
Németh Loretta (MTK Hungária FC)
Süle Dóra (ETO FC Győr)
Nagy Ágnes (MTK Hungária FC)

forrás: mlsz.hu

- Hirdetés -