Újabb innováció köthető a tokiói olimpiához

102

A Tokyo 2020 szervezőbizottság bemutatta az első mozgó piktogramkészletet az olimpiai és paralimpiai játékok történetében.

50 mozgó ábra szerepel abban a csomagban, amelyről a közelmúltban rántotta le a leplet a tokiói olimpia szervezőbizottsága. A japán házigazdák szerint a piktogramok tükrözik azt a modernitást, amelyet a 2020-as év szimbolizál számukra.

A statikus sportági ábrák is Tokióban debütáltak először az olimpiai játékok történetében 1964-ben, azóta hivatottak segíteni a tájékozódást a sportolók és a nézők nemzetközi tömegének.

A 2020-as piktogramkészlet a tavalyi esztendőben készült el, a tervezés során pedig nem csak az volt kulcsfontosságú, hogy megjelenítsék az egyes sportágak jellemzőit, de az is prioritás volt, hogy az ábrák kiemeljék a sportolók dinamizmusát.

A most bemutatott kinetikus piktogramok tisztelegnek az olimpiai és paralimpiai játékok örökségének, de mindeközben rámutatnak arra is, hogy a 2020-as tokiói olimpiai játékok lesz a valaha volt leginnovatívabb ötkarikás viadal.

Az ábrákkal nem csak a japán főváros versenyhelyszínein, de a játékok weboldalán és közösségi médiafelületein is találkozhatunk majd.

forrás: olimpia.hu

- Hirdetés -